Endrju Konsidin (©Reuters)
Endrju Konsidin (©Reuters)

Nikad nije kasno: Konsidin u 33. godini debitovao za Škotsku

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 15:05

„Poziv je došao potpuno nenadano“, priznao štoper Aberdina

Otkako je postalo jasno da će se Srbija i Škotska boriti 12. novembra na Marakani za plasman na Evropsko prvenstvo, tako je pojačan fokus na sve što se događa u taboru rivala.

A, tamo se desila nesvakidašnja stvar: štoper Aberdina Endrju Konsidin debitovao je u nedelju uveče za reprezentaciju u 33. godini!

Izabrane vesti

Dobio je Konsidin sve pozitivne kritike za nastup protiv Slovačke, mediji veličaju njegovu partiju, pa nije isključeno da ga vidimo i u Beogradu protiv Orlova za mesec dana.

Prošlo je mnogo vremena otkako sam poslednji put bio među kandidatima za poziv u reprezentaciju. Verujem da se svi mi nadamo dok god igramo da će poziv uslediti, ali sada kada sam u 33. godini, došao je potpuno nenadano. Osećam se da bih mogao da poletim, oduševljen sam što sam deo ove velike pobede, što smo sačuvali mrežu, bila je predivna noć“, nije mogao, a ni želeo Konsidin da sakrije emocije.

Iako je iskusan igrač, u smiraju karijere, škotski defanzivac ne krije da se pre utakmice osećao kao tinejdžer.

Nervi su radili kao ludi, neću da krijem. Ali, kada imate toliko kvalitetne igrače oko sebe, lakše prebrodite utakmicu. Imam iskustva sa međunarodnih mečeva u dresu Aberdina, međutim, kada su oko vas igrači top klase kao Robertson i Galager, to mnogo pomaže“.

Ostvario je san, upisao nastup za reprezentaciju Škotske, ali voleo bi Konsidin kada se ne bi na tome završilo. Sada mu se osladilo.

Nadam se da ću biti ponovo pozvan. Sada ću igrati sa dodatnim motivom, da bih zaslužio novi poziv selektora, da vidi da sam vredan još koje utakmice u dresu Škotske“, poručio je Endrju Konsidin.


tagovi

ŠkotskaLiga nacijaEndrju Konsidin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara