Ivan Kurtušić (©Starsport)
Ivan Kurtušić (©Starsport)

Kurtušić probudio Zmajeve, Mačva i Grafičar odigrali za Novosađane

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 20:14

Mladost ima priliku da se u utorak pobedom nad Smederevom popne na vrh Mozzart Bet Superlige

Poslednja utakmica 11. kola Mozzart Bet Superlige mogla bi da donese i promenu na vrhu tabele. Drugi uzastopni poraz Mačve - od Inđije u gostima golom Slaviše Stojanovića u 8. minutu za 1:0 - porazom Grafičara od Voždovca na Krovu sa 1:2, put se otvorio novosadskoj Mladosti koja ima priliku da se u utorak pobedom nad Smederevom kod kuće popne na čelo drugoligaškog karavana.

Šapčani su nakon odlične serije rezultata i osam pobeda u devet kola nanizali dva poraza i doveli u pitanje ostanak na prvom mestu. Rezultat iz Inđije, međutim, nije iskoristio Grafičar da priđe na bod manje od trenutnog lidera. I tim Marka Neđića je u padu, pošto je u poslednja četiri kola osvojio samo dva boda.

Izabrane vesti

Grafosi su protiv Voždovca uspeli brzo da izjednače preko trenutno najboljeg strelca lige sa pet golova, Babakara. Izazvao je njegov potez iz 38. minuta burnu reakciju domaćih igrača i članova stručnog štaba, pošto su smatrali da je Senegalac gol postigao rukom, u stilu Dijega Maradone 1986. protiv Engleske, ali protest nije uvažen, a kako u Mozzart Bet Prvoj ligi nema video-tehnologije, pogodak je priznat.

Gol Babakara anulirao je vođstvo Voždovca preko Bogdana Petrovića, ali je u 69. minutu na sličan način, iz akciej po levom krilu, Mihajlo Milosavljević ponovo matirao Ivana Gutešu i postavio, ispostaviće se, konačnih 2:1.

Ovo je prva pobeda Zmajeva posle četiri uzastopna poraza, a došla je na debiju trenera Ivana Kurtušića. Uspeo je nekadašnji fudbaler Vojvodine, banjalučkog Borca i Obilića da trgne ekipu i na odličan način započne svoj mandat na klupi Voždovca. Prethodno je vodio vijetnamski Taj Po, hrvatsku Marsoniju i Mačvu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak

Javor - Radnik Surdulica 0:0

Subota

Inđija - Mačva 1:0 (1:0)

/Stojanović 8/

Radnički SM - OFK Vršac 4:2 (2:0)

/Čarapić 17, Đukanović 25, 70, Gajić 73 - Glavinić 51, Cvetković 88/

Trajal - Sloven Ruma 1:1 (0:1)

/Ristić 66 pen - Dimitrić 34/

Zemun - Borac 1926 3:0 (1:0)

/Tabaković 38, Đukić 65, Rošević 81/

GFK Sloboda Užice - GFK Dubočica 1:1 (1:1)

/Zogović 22 - Ilić 28/

Voždovac - Grafičar 2:1 (1:1)

/Petrović 33, Milosavić 69 - Babakar 38/

Ponedeljak

15.00: Mladost GAT – Smederevo 1924

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fk voždovacGrafičarMozzart Bet Prva liga SrbijeMačva ŠabacMladost Novi SadIvan Kurtušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara