Saša Vezenkov (©Star Sport)
Saša Vezenkov (©Star Sport)

Vezenkov ne spušta gas, Petrušev sa klupe gledao kako Olimpijakos dobija 30 razlike

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 18:48

Bugarin nastavlja da blista, srpski reprezentativac odmarao

Mnogo se u javnosti pričalo o uslovima koje je Saša Vezenkov dobio kako bi ponovo zadužio opremu Olimpijakosa i postao najplaćeniji igrač Evrope, a iz vizure uvodnih nekoliko utakmica jasno je da je to bio odličan posao pirejskog giganta.

Bugarski as ne spušta gas i nastavlja da blista na parketima, pa je nepuna dva dana pošto je ubacio 17 poena u pobedi nad Žalgirisom odigrao još jednu vrhunsku partiju za konačnih +30 protiv Arisa (102:72).

Izabrane vesti

Vezenkov je na terenu proveo 20 minuta i za to vreme ubacio 22 poena uz samo jedan promašaj iz igre (8/9). Takođe je upisao i pet skokova. Nije ni bilo potrebe da se Bugarin previše troši jer je sve bilo maltene završeno posle uvodne četvrtine kada je na semaforu stajalo 35:12. Posebno nije morao da se troši mnogo jer sledi prva dupla nedelja u Evroligi tokom koje Olimpijakos prvo dočekuje Armani (utorak, 20.15), a onda tri dana kasnije gostuje Efesu.

Filipa Petruševa nije bilo na parketu za pirejske crveno-bele, ali to ne treba da iznenadi nikog jer je on i za duel sa Žalgirisom bio upitan zbog prehlade. Tada je uspeo da se spremi na vreme i zaigra, danas nije bilo potrebe pa je utakmicu pogledao sa klupe.

Nikola Milutinov se još oporavlja od povrede, a Mustafa Fal koji je prevazišao svoje probleme odigrao je nešto više od 15 minuta i ubacio devet poena, bez promašaja iz igre. Još jednu odličnu rolu imao je Mozes Rajt sa 23 poena (9/11 iz igre) i sedam skokova za indeks 31! Kod Arisa Lenders Noli je ubacio 21, a Dejvid Dedžulijus 17 poena.



tagovi

KK OlimpijakosSaša VezenkovFilip Petruševgrčka košarkaška superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara