Naser Điga (Rojters)
Naser Điga (Rojters)

Naser Điga sa klupe gledao pobedu Sivih sokolova

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 20:20

Burkina Faso pobedila Burundi i plasirala se na Afrički kupa nacija

Bili su favoriti i pre početka, ubedljivo pobedili Burundi u prethodnom kolu, a sad je Burkina Faso i na gostovanju protiv iste selekcije došla do rutinske pobede - 2:0. Kao i u prošloj utakmici, Naser Điga je ostao na klupi, nije jasno zbog čega ako se zna da je do sad uglavnom bio standardan. Ipak, sve to nije sprečilo Sive sokolove da trijumfuju i obezbede treći uzastopni plasman na Afrički kup nacija.

Nije gostima bilo potrebno mnogo da zatresu mrežu i kompletnu taktiku protivnika bace u vodu. Konate je posle kornera savladao smušenog golmana Džonatana Nahimanu. Ako je neko očekivao da će posle ovoga krenuti kanonada, to nije bilo tačno. Burundi je zaigrao mnogo bolje, počeo da napada, Golman gostiju Farid Uedraogo, morao je nekoliko puta da vadi kestenje iz vatre, a Žan Gurmugiša je pogodio prečku.

Izabrane vesti


Shvatila je Burkina Faso da je đavo odneo šalu i rešila je da još više pritisne domaćina. Bertrand Traore je pogodio prečku, da bi isti igrač u poslednjim trenucima iskoristio jedanaesterac i tako pečatirao pobedu gostiju i plasman na prvenstvo Crnog kontinenta koji se sledeće godine održava u Maroku.

Ostaje samo da se vidi da li će Burkina Faso tamo otići kao lider grupe ili drugoplasirana. Kamerun ima tri boda manje i utakmicu manjka, ali ono što je za Sive sokole najbitnije, posao je odrađen.






tagovi

Afrički kup nacijaNaser Điga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara