(© MN Press)
(© MN Press)

Spektakl u malom gradskom derbiju: Crveno-bele dame vladaju Beogradom

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 19:40

Zvezda tek u taj-brejku srušila Radnički - 3:2

Napeto i neizvesno, gotovo do samog kraja! Mali gradski derbi opravdao je očekivanja! Odbojkašice Crvene zvezde morale su da se namuče i odigraju čak pet setova kako bi srušile Radnički - 3:2 (25:19, 19:25, 22:25, 28:26, 15:9).

A pre početka utakmice dodeljena im je uloga favorita. U skladu sa postavljenim ambicijama, priželjkivale su da posao reše mnogo ranije. Na kraju su bile prinuđene da više od dva sata traže rešenje za izabranice Nikole Milosavljevića. Furiozno su startovale, u potpunosti nadigravši rivalke - 25:19. Ništa nije nagoveštavalo da bi publika na Banjci uopšte mogla da prisustvuje spektakularnoj predstavi.

Izabrane vesti

Šta se dogodilo u pauzi između prve i druge deonice, znaju samo igračice i stručni štab popularnih Krstašica. Ostaće zabeleženo da se tada na terenu pojavila neka nova ekipa. Silno motivisana i inspirisana. Ne samo da je značajno podigla nivo igre, nego je i razoružala crveno-bele dame. Agresivnim servisom pravila je bivšim šampionkama države ozbiljne probleme na prijemu. Kada se takvom odnosu snaga doda i da je Amerikanka Tara Cezare (29 poena) imala maestralno veče, evidentno je i na koji je način uspela da se suprostavi domaćinu.

Koliko je Radnički prikazao partiju iznad realnih mogućnosti, potvrđuje da su bile na pragu trijumfa u četvrtom periodu. Međutim, snage da u tim trenucima reše triler je ponestalo - 26:28. S druge strane, pulenke Milana Gršića su osokoljenje izjednačenjem, praktično bez ikakvog pada odigrale taj-brejk. Stekle su na promeni strana visoku prednost od 8:4, čime su najavile da će se i radovati većem delu bodovnog kolača - 15:9.

Presudan detalj bilo je i iskustvo Ana Lazarević, koja je dominirala u finišu četvrtog i petog seta. Okršaj je i privela kraju kao najefikasnija sa 22 poena.

Superliga Srbije za odbojkašice - 2. kolo

Petak

Spartak (Subotica) - Jedinstvo (Stara Pazova) 1:3

Subota

Ub - Omladinac 3:0

Tent - Inđija 3:0

Jedinstvo (Užice) - Partizan 3:2

Železničar - Srem 3:0

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički (Beograd) 3:2



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Radnički BeogradSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara