(Reuters)
(Reuters)

Englezi promenili pola tima i izgledali mnogo bolje nego pre tri dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 20:08

Iako i dalje ne ulivaju preterano poverenje

Nakon šokantnog poraza na svom terenu od Grčke, Engleska u Finskoj promenila više od pola startne postave i izgledala mnogo bolje nego tri dana.

Selektor Li Karsli je od startera iz poraza protiv Grka zadržao samo Stonsa, Aleksander Arnolda, Rajsa, Palmera i Belingema. Šansu dobila neka nova lica i Engleska je slavila 3:1 čime je ostala u trci za prvo mesto i direktan povratak u A grupu Lige nacija.

Izabrane vesti

Din Henderson je dobio šansu na golu, Voker i Gei su se vratili u poslednju liniju, Anhel Gomeš je startovao u vezi, a Griliš i Kejn u napadačkoj liniji.  Nisu Englezi baš blistali ali su finske autsajdere zasluženo savladali.

Nije prošlo ni 20 minuta igre kada je Džek Griliš načeo Finsku posle prelepe asistencije Gomeša. Vođstvo je stabilizovalo i umirilo Engleze koji su u nastavku prvog poluvremena kontrolisali rezultat i situaciju na terenu. Ali, nisu stvarali šanse za drugi gol.

Sve je delovalo pod kontrolom do 57. minuta kada je Jensen propustio zicer za izjednačenje i pripretio favoritu. Usledile su izmene na obe strane, ušpli su Madueke i Votkins i Engleska je postala opasnija. Upravo su njih dvojica kreirali najveću šansu za Englesku još od Grilišovog gola.

A onda je Trent Aleksander Arnold zapečatio utakmicu fenomenalnim golom iz slobodnjaka. Do kraja se upisao i Rajs, a najveći deo posla kod gola je odradio Votkins. Finska je nakon kornera u 87. minutu uspela da dođe do počasnog gola.

Engleska je na kraju rutinski odradila posao na sveru Evrope, ali evidentno je da neke boljke sa Evropskog prvenstva i dalje nisu izlečene i da neki od od igrača ne pružaju ono što mogu. Gordi Albion sa utakmicom više ima isti broj bodova kao Grčka koja večeras dočekuje Irsku.

GRUPA 2

Finska - Engleska 1:3 (0:1)

/Hoskonen 87 - Griliš 18, Aleksander Arnold 74, Rajs 84/

20.45: (1,80) Grčka (3,40) Republika Irska (4,90)




tagovi

reprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara