©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (utorak, 22. decembar): Sevilja na Mestalji, Gvardiolin napad na Tobdžije, a Zvezda ipak u Sankt Peterburgu

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.12.20. | 07:48

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

JUVENTUS – FJORENTINA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Stara dama je u poteri za Milanom i Interom, a Fjorentina na dobrom putu da nakon pet odigranih utakmica sa samo tri osvojena poena postane kolateralna šteta ambicije domaćina. Ta tri boda zadužena su X ishodoma u mečevima sa Đenovom, Sasuolom i Veronom. Elem, posle 0:4 protiv Parme Ronaldo, Morata i ostali verovatno će biti nemilosrdni i prema Fjorentini koju su prošli put potukli sa 3:0.

VALENSIJA – SEVILJA, 17.30

(Fudbal, Španija 1)

Sevilji koja želi da se penje sa sedmog mesta na tabeli Primere na putu stoje Slepi miševi koji su sa pet utakmica sakupili četiri boda. Reč je o X ishodima, od kojih su čak tri zavedena sa GG4+ ishodima. Očekuje se da Sevilja pokuša da dominantno nastupi nakon remija sa Barsom, nadajući se makar ponavljanju minimalca iz jula meseca sa poslednjeg meča para.

SOSIJEDAD – ATL. MADRID, 19.45

(Fudbal, Španija 1)

Bez desetorice izbačenih iz stroja, Real Sosijedad ima more problema pri dočeku Atletiko Madrida. Malo ko bi u takvoj situaciji poželeo da se nađe u koži Imanola Alguacila čiji tim iza sebe ima čak šest remija, ako računamo I Ligu Evrope, te vezane poraze u Primeri od Barse i Levanta. Atletiko Madrid će pokušati da iskoristi ovu situaciju u da kao tim sa najjačom odbranom u ligi sačuva prvo mesto na tabeli.

BRENTFORD – NJUKASL, 18.30

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Njukasl je osrednji u premijerligaškom društvu, a domaćim sasvi solidan u Čempionšipu. To obećava uzbudljiv meč para koji se nije sretao već tri godine, precizno još od drugoligaških dana oba tima. Tada je Njukasl dominirao, a od prvog viđenja timova još iz prslednje decenije dvadesetog veka na ovaj par dolazila je i GG3+ igra.

ARSENAL – MAN. SITI, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Mančester Siti tipuje na lošu formu Tobdžija. Braniće se Aretin sastav od ekipe koja ga je u oktobru dobila s minimalcem, bez Ozila, ali i sa punim koferom problema koji su evidentirani u Premijer ligi, uprkos besprekornih rezultata u Ligi Evrope. Dakle Gvardiola ide da napadne Arsenalovu busiju koja mu je poslednji put presela u polufinalu FA kupa.  

AUGZBURG – RB LAJPCIG, 18.30

(Fudbal, Kup Nemačke)

RB Lajpcig definitivno ne putuje u Augzburg bez jasne želje da se kvalitetom potvrdi kao jači sastav. Uostalom, takva je i tradicija para koji se poslednji put video u oktobru. Nagelsman je dakle u prilici da se dokaže kao sposobniji, pa da izleči žal navijača koji nisu očekivali da će njihovi mijenici otići u X protiv Kelna u 13. kolu Bundeslige.

BRAUNŠVAJG – DORTMUND, 20.00

(Fudbal, Kup Nemačke)

Protiv Braunšvajga koji koketira sa fenjeraškim statusom u okviru Cvajte, Borusija ne bi smela da ima problema, uprkos svih onih nedostataka koji u poslednje vreme kaljaju ime kluba, a zbog kojih je mesto trenera morao da napusti Favr. Kako bilo, kvalitet bi trebalo da presudi, a ne niz nesolidnih partija s poslednjom tačkom na porazu Dortmunda od Union Berlina.

ST. GALEN – JANG BOJS, 20.30

(Fudbal, Švajcarska 1)

Derbiju se u bodove ne gleda, a drugoplasirani Sent Galen ih ima tačno pet manje od vodećeg Jang Bojsa. Gosti su generalno uspešniji na meču para koji je po automatizmu vukao na goleade, uz GG ishode sve do sušnog remija iz prve decade novembra meseca. Dakle, moguće je sve, ali i dalje fokus umerenog favorita stoji na dvojci.

EFES – BARSELONA, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Barsa juri CSKA, a Efes pokušava da se vadi iz kandži tri vezana evroligaška poraza. Gledajući mečeve sa ekipama iz gornjeg doma nemeće se zaključak da Turci u ovom momentu nisu sposobni da adekvatno pariraju Barsi koju su u nizu od poslednjih pet utakmica dobijali čak tri puta. Posle poraza od Makabija u gostima, Španci će sigurno igrati agresivno, na pobedu u gostima.

ZENIT – CRVENA ZVEZDA, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Obradovićeva ekipa zbog konstatovanog korona virusa u redovima tima morala je da otkaže meč ABA lige sa Cedevita Olimpijom. Do poslednjeg momenta, odnosno drugog testa na virus nije se znalo igra li se u Sankt Peterburgu. Elem, bitno je da je Zvezda pre ove utakmice dobila Valensiju, s Zenit poražen od Armejaca. Sa skorom 8-5, Zenit je sedmi na tebeli posle nepotpunog 15. kola Evrolige, dok je Zvezda 16. uz učinak od pet pobeda i 10 poraza. Inače, dva tima su odigrala prošle sezone jedan evroligaški meč, baš u Sankt Peterburgu, a slavili su crveno-beli sa 65:68.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara