(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 6. jul): Popodne uz Đokovića i Euro, noć uz Brazil - Urugvaj

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 08:08

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ENGLESKA – ŠVAJCARSKA, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Samo zahvaljujući makazicama Džuda Belingema u pretposlednjem minutu sudijske nadoknade Engleska je preživela “malenu” Slovaču i došla do šanse da u produžecima zakaže četvrtfinalni sudar sa Švajcarskom. Ako protiv ekipe Murata Jakina bude ponovila sumorno i bezidejno izdanje slično onome protiv Slovaka, neće ugledati polufinale.

HOLANDIJA – TURSKA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Duel na Olimpijskom stadionu u Berlinu biće 15. međusbni između dve reprezentacije. Holandije je dobila šest mečeva, Turska četiri, a četiri puta nije bilo pobednika. Na velikim takmičenjima nisu se ranije sastajali, a poslednje bitke vodili su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Turci su tada pobedili u Istanbulu 4:2, ali su im Holanđani naplatili sa kamatom i deklasirali ih 6:1 na amsterdamskoj Johan Krojf Areni.

KOLUMBIJA – PANAMA, 23.55

(Fudbal, Kopa Amerika)

Kolumbija važi za izrazitog favorita ovog četvrtfinalnog para, budući da Panama kvalitativno nije dorasla ekipi koja je staloženom igrom, nakon čak jednog zbog ofsajda poništenog gola, uspela da remizira sa Brazilom. I, šta još reći, sem da je Kolumbija poslednji put poražena još 2022. godine igrajući sa Argentinom.

URUGVAJ – BRAZIL, 03.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Dva od tri glavna pretendenta na osvajanje Kopa Amerike sukobiće se već u četvrtfinalu turnira. Urugvajska selekcija je prošlog oktobra doživela prekretnicu, upravo kada je savladala Brazil sa 2:0. Urugvajci su uzastopno tukli Panamu, Boliviju i SAD. Brazil je remizirao sa Kostarikom i Kolumbijom, a deklasirao je jedino Paragvaj.

SMORGON – BATE BORISOV, 16.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Pamte se dani kada je BATE Borisov bio ekipa za poštovanje, ali ti dani su sada samo lepa i daleka uspomena za navijače ovog kluba. Smorgon kao i BATE igra na preskok, i može da bude faktor koji će namučiti tim iz Borisova. Na stranu tradicija koja je apsolutno na strani BATE Borisova.

VITEBSK – ISLOČ MINSK, 18.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Vitebsk ima samo jedan poraz na prethodnih pet utakmica. Isloč ih ima dva, i zaista nije loš tim. Poslednje dve utakmice para odigrane su u martu mesecu u okviru Kupa Belorusije. Prvu je dobio Isloč sa 1:4, a drugu Vitebsk sa 0:2. Dakle, bilo je tu borbe Vitebska čak i onda kada je bilo jasno da je sustizanje prednosti rivala nemoguće.

ARAB KONSTRAKTORS – FJUČR, 15.00

(Fudbal, Egipat 1)

Konstraktorsi su u crvenoj zoni, a Fjučr na četvrtom mesu, a sa poslednjih pet utakmica vče čak četiri pobede. To je ozbiljno dobar rezultat ekipe koja preti da će Konstraktorse još dublje ukopati na začelju tabele. Međutim, tradicija interesantno kaže da je na poslednja tru meča para dolazio X ishod.

ZED – NB EGIPTA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Zed je šesti, a NB Egipta se nalazi na 14. poziciji na tabeli. Bankari nisu poraženi na poslednje četiri utakmice i mogu da se bore potpuno ravnopravno sa rivalom. Na poslednjem meču para u februaru bilo je 1:1. Dakle, bili smo svedoci jednog egal meča.

ILVES – HELSINKI, 14.00

(Fudbal, Finska 1)

Helsinkiju kao vladaru tabele ne mođe se skoro ništa zameriti. Istina, nije ni domaćin loš, tako da se očekuje jedna tvrda utakmica gde će Ilves pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena i probati da nadmudri Helsinki. Setimo se maja kada je na meču para bilo 1:1, pa konstatujmo da je sve moguće.

A. POPIRIN – N. ĐOKOVIĆ, oko 18.00

(Tenis, Vimbldon)

Dosta teže nego što se očekivalo, naročito nakon rutinski dobijena prva dva seta, Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona. Britanac Džejkob Firnli je dobrano namučio srpskog asa, nije bilo daleko da meč ode u peti set (3:1). Popirin je u pet setova bio bolji od Ečeverija, a Đoković ga je poslednji put tukao u januaru sa 3:1.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara