©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (subota, 5. decembar): Evropski fudbalski giganti, derbi u ABA ligi i konačno start Srbije na EP

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.12.20. | 06:12

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – FULAM, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Svega sedam bodova na kontu Fulama definitivno nije dovoljno da se tim Aleksandra Mitrovića opusti. Posle pobede nad Lesterom, beg što dalje od opasne zone nikako nije realan i suguran poduhvat. To Gvardiolu upućuje na ofanzivu u cilju podizanja tima sa 11. pozicije na tabeli. Kako bilo, Fulam tradicionalčno gubi od Sitija koji od 2013. godine nije primio gol od fudbalera u dresu protivničkog tima.

VEST HEM – MAN. JUN, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Žestoko će biti na meču Čekićara kojima je stalo do odbrane pete pozicije koja Mančester Junajtedu beži za bod. Gosti su umorni! Savladao ih je PSŽ u petom kolu Lige šampiona, pa Solšer mora da konsoliduje ekipu. Vest Hem nije imao posla još od pobede nad Aston Vilom, sigurno je odmorniji, pa treba očekivati meč nadmudrivanja. Setimo se da je na ovaj par poslednji put došao X, te da je među njima generalno bolje prolazila ekipa koja je u datom momentu bila domaćin.

MONPELJE – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Posle pobede nad Mančester Junajtedom, PSŽ mora na gostovanje koje nužno ne mora da bude prijatno. Naime, tim sa Parka prinčeva ima poraz i remi iz poslednja dva kola. Na čelu su Lige 1, uz dva boda prednosti u odnosu na Lil, Lion, Monako i Monpelje. Vrebaće domaći umor Tuhelove ekipe, sve u nadi da je podvig moguć, kao i iskupljenje za pet primljenih golova na poslednjem meču para koji je odigran u februaru. Inače, na ovaj par u poslednjih pet navrata ne dolazi manje od 4+ tipa.

INTER – BOLONJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Egal sa Sasuolom, bod u plusu u odnosu na Juventus, a pet iza vodećeg Milana. To je trenutna pozicija Intera koji je u Ligi šampiona nadigrao Menhegladbah sa 2:3. Konte će na tom talasu ići na pobedu protiv Bolonje koja je u proteklih pet kola izgubila mečeve sa Lacijom i Napolijem. Na Đuzepe Meaci to im je i obaveza, budući da je Inter poslednji put kod kuće izgubio od Bolonje, a da je na keca s ovim rivalom poslednji put došao još u februaru 2018. godine.

AJNTRAHT F. – DORTMUND, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Domaćn je na poslednje četiri utakmice u X ishod "oterao" Verder, Štutgart, RB Lajpcig i Union Berlin. Sve utakmice donele su GG igre, a dva meča pozitivno su štiklirana onima sa 4+ tipovima. Borusija je u LŠ remizirala sa Lacijom, svejedno je prošla u osminu finala Lige šampiona, ali trener Lusijan Favr razočaran zato što njegov tim nije već obezbedio prvo mesto u grupi. On smatra da – penala nije bilo, pa će u Frankfurtu lečiti frustracije koje su prouzrokovane i porazom od Kelna u devetom kolu šampionata.

BAJERN – RB. LAJPCIG, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Derbi odlučuje da li su Crveni bikovi dovoljno jaki da izazovu Bavarce i krenu ka tituli. Nagelsman zna sa Bajernom. Osam puta je vodio tim protiv ekipe iz Minhena, ostvario dve pobede, tri remija, a tri puta je izgubio. Prošle sezone kao trener Red Bula dva puta je remizirao sa Bajernom. Flik je u Evropi odlučio da odmori Roberta Levandovskog, Manuela Nojera i Leona Gorecku, a pošto oni nisu išli na noge Atletiko Madridu (1:1), jasno je za šta ih je trener čuvao.

PARTIZAN – ČUKARIČKI, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Aleksandar Stanojević u Humskoj uvek mora da insistira na pobedi, a Brđani će želeti da ga iznenade. Čukarički nije poražen na proteklih pet utakmica u Superligi, a dobro je zapamtio poslednji susret sa rivalom koji ih je u junu dobio sa 4:1. Čukarički će teško do iznenađenja, ali mora da se izdigne zbog još uvek svežeg sećanja na penal seriju sa Radnikom iz Surdulice koji ih je izbacio iz Kupa Srbije.

SEVILJA – REAL MADRID, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Bitka za četvrto mesto u Primeri, a Real prosto grca u rezultatskom ropcu. Poraz od Šahtjora u petom kolu Lige šampiona, kiks pred Alavesom, X sa Viljarealom, sve su to činjenice koje kažu da im ovo gostovanje neće biti lako. Istina, Sevilja je takođe poražena od Čelsija sa 0:4 u LŠ. Ne kažemo da im poraz godi, ali da manje boli jer nije u seriji, to svakako stoji. Neprijatno, odnosno napeto će biti Zidanu na ovom gostovanju, to je sigurno.

KADIZ – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Ima Ronald Kuman kadrovskih problema, ali nikako nije u deficitu pred meč s Kadizom. Posle pobede nad Ferencvarošem, njegov tim ima zabeleženu maksimalu u Grupi G lige šampiona, a definitivno ne može da bude zadovoljan sedmim mestom u Primeri. Barsa pokušava da pretekne za bod bolji Kadiz koji u poslednje vreme ne blsta, a protiv Barse mu istorijski generalno nikako ne ide.

MORNAR – PARTIZAN, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Partizan trenutno raspolaže skorom od 4-4, pa drži četvro mesto na tabeli, a Mornar je na 6-1. Crno-belima ide na ruku to što su dobili četiri od pet poslednjih mečeva protiv Barana, ali to ne treba shvatati bezuslovno, budući da su izgubili od Mornara na pripremama. Dakle, sastav Saše Filipovskog mora da se pazi napadački neugodnog rivala. Tu su Džejkob Pulen, Derik Nidama, Vranješ… Odbrana crno-belih morala bi konačno da proradi.

HOLANDIJA Ž. – SRBIJA Ž, 20.30

(Rukomet, Evropsko prvenstvo, žene)

Susret je trebalo da se odigra juče, ali je odložen zbog toga što je u našem timu detektovan korona virus. To ujedno znači i dan više za pripremu za utakmicu protiv neugodnih Holanđanki. Misli to i selektor Ljubomir Obradović. Međutim, on ne opravdava mišljenje da će bez Estavane Polman, inače najbolje igračice protivničkog tima, za naš sastav biti bilo šta olakšano. Najiskusnija u redovima Srbije, Katarina Tomašević ocenjuje Holanđanke kao najteže protivnice, a ni ona izostanak Polmanove ne smatra za prednost. Apostrofirala je da za nas nije dobro što u sastavu neće biti Dragana Cvijić.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara