Aleksandar Mitrović (©AFP)
Aleksandar Mitrović (©AFP)

Azija je preslaba za takvog napadača: Strelac na 7/10 utakmica, postigao 12 golova

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 14:04

Aleksandar Mitrović se nameračio da po četvrti put na isto toliko susreta zatrese mrežu velikog rivala Al Ahlija iz Džede i nanese mu još jedan poraz u prvenstvu Saudijske Arabije (subota, 20)

Da je mogao finansijski bolje da prođe, nije. Međutim, da je mogao i dalje da igra na daleko višem i ozbiljnijem nivou od prvenstva Saudijske Arabije, Aleksandar Mitrović je definitivno mogao. Najbolji strelac reprezentacije Srbije je maksimalno ozbiljno shvatio zadatak u Al Hilalu, trudi se iz meča u meč da odigra što bolje i samo iznova potvrđuje gore napisano – u ovom trenutku je Mitrović isuviše dobar napadač za azijski fudbal.

U prvih 10 mečeva ove sezone 30-godišnjak iz Smedereva je postigao 12 pogodaka, uz dve asistencije. Strelac je bio na sedam različitih utakmica, a sa sjajnim učinkom će pokušati da nastavi ove subote od 20 časova, kada ga u Džedi očekuje jedan od većih derbija saudijskog fudbala. Njegov Al Hilal će gostovati Al Ahliju, jednoj od četiri najjače ekipe u ligi.

Izabrane vesti

Al Ahli je prošle sezone bio treći u prvenstvu, pa se tokom leta dodatno pojačao kako bi bio konkurentniji. Zato Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i drugove danas očekuje susret sa Rijadom Marezom, Ajvanom Tonijem, Robertom Firminom, Frankom Kesijem, Ibanjezo, Demiralo, Eduardom Mendijem… Trener Matijas Jaisle može da računa na veoma dobar tim.

Samo što ni Žorž Žezus nije bez aduta. Za duel u Džedi je, od stranaca, prijavio Jasina Bona, Žoaa Kansela, Renana Lodija, Halifu Kulibalija, Rubena Neveša, Malkoma i naravno Mitrovića i Milinković-Savića.


20.00: (3,35) Al Ahli Džeda (3,90) Al Hilal (1,83)


Ovaj derbi Al Hilalu dolazi četiri dana posle ubedljive pobede nad iračkom Al Šortom (5:0) u Ligi šampiona. Mitrović je na tom meču glavom zatresao mrežu za 2:0, a potom je asistirao Salemu Al Davsariju kod trećeg pogotka. Nije bilo potrebe da se srpski igrači umaraju previše, pa je obojicu Žezus izveo iz igre pre 70. minuta, tako da odmorniji dočekuju susret u Džedi.

Al Ahli je takođe igrao u Ligi šampiona, u ponedeljak je gostovao Al Vaslu u Dubaiju. Golovima Mareza i Ibanjeza je savladao tim koji trenira srpski strateg Miloš Milojević sa 2:0, mada se nije baš proslavio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Al Ahli je tna tom meču uputio samo tri šuta, od čega dva u okvir gola, ali ispostavilo se da je i to bilo dovoljno za bodove.

U domaćem prvenstvu se Al Hilal već izdvojio na vrhu tabele, pošto je pobedio u svih pet dosad odigranih utakmica. S druge strane, Al Ahli je loše startovao i za sada ima samo sedam poena. Praktično mora da trijumfuje danas ako ne želi pre vremena da kapitulira u borbi za titulu.

Al Hilal je pred početak novog prvenstva u polufinalu Superkupa Saudijske Arabije savladao Al Ahli posle penala. Bio je blizu eliminacije, golom Roberta Firmina je rival vodio sve do 90. minuta, kada je Mitrović spasao ekipu iz Rijada i doneo joj penale. Tamo su oba srpska fudbalera bili precizni sa bele tačke, bilo je 4:1 i Al Hilal je prošao u finale, gde je pobedom nad Al Nasrom (4:1) došao i do trofeja.

Prošle sezone u prvenstvu je Al Hilal na oba susreta savladao Al Ahli, kod kuće sa 3:1, a u gostima sa 2:1. Pogađate, Mitrović je bio strelac na oba meča, a na prvom je i Milinković-Savić uspeo da naudi rivalu.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 6. KOLO

Četvrtak

Al Etifak – Al Raed 0:1 (0:1)

/Al Amri 36/

Al Vehda – Al Fejha 2:2 (1:0)

/Al Alaeli 4, Igalo 82 – Potuelo 74, Sakala 90+14pen/

Al Okdud – Al Itihad 1:2 (0:0)

/Al Abas 90+5 – Benzema 50, Auar 89/

Petak

Al Halidž – Al Holud 1:0 (0:0)

/Al Salem 66/

Al Rijad – Al Kadisija 2:1 (1:0)

/Kal 24, Baješ 59 – Al Otman 79/

Damak – Al Šabab 1:0 (0:0)

/Enkudu 66/

Subota

17.15: (1,12) Al Nasr (8,00) Al Orubah (16,0)

17.25: (1,75) Al Tavon (3,50) Al Fateh (4,50)

20.00: (3,35) Al Ahli Džeda (3,90) Al Hilal (1,83)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Aleksandar MitrovićSergej Milinković SavićAl HilalAl Ahli Džeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara