Samir Handanović (©Reuters)
Samir Handanović (©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 25. novembar): Real na Đuzepe Meaci, Atalanta na Enfildu, a Parni valjak kraj Despotovice

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.11.20. | 07:57

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

M`GLADBAH – ŠAHTJOR, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Debakl Šahtjora u trećem kolu, kada je Menhengladbah uspeo da postigne čak šest golova pamtiće se dugo. Nemci će pokušati ponvo da nadigraju rivala koji ih ograđuje od Reala i Intera na tabeli Grupe B. Samo zbog Španaca i Italijana, ova utakmica presudno je bitna za Menhengladbah koji je s imenovanim ekipama u grupi odlazio u X. Marko Roze će insistirati na agresivnom nastupu, pa sem tipa na ishod, nameće se i razmišljanje o mogućem rasponu postignutih golova.

OLIMPIJAKOS – MAN. SITI, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Siti kao lider grupe ima pravo da bez pardona zaigra u Pireju, a tome ga podučava mančestersko iskustvo iz utakmice koju su protiv Olimpijakosa dobili sa 3:0. Pošto Grci imaju samo jednu pobedu zabeleženu protiv Marselja, jasno je da će Gvardiola od Toresa, Žezusa i kompanije zahtevati hitno popravljanje utiska ostavljenog na Totenhemovom terenu u devetom kolu Premijer lige.

AJAKS – MIDTJILAND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U Amsterdamu čist posao na meniju Kopljanika. Svakako Danci su sposobni za sporadičan otpor, bez velikih izgleda za uspeh, kao što to nije bio slučaj u trećem kolu kada ih je Ajaks dobio sa 1:2. Pobeda domaćina koji je izgubio sve tri utakmice potrebna je Ajaksu, a razlog je očuvanje druge pozicije u grupi od nasrtaja Atalante koja je trenutno egal s njima. Dakle, sve će dati Kopljanici za slavlje, pa od Midtjilanda treba očekivati jednu rovovsku utakmicu, pre svega orijentisanu na odbranu.

ATL. MADRID – LOK. MOSKVA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Lokosi su kod kuće herojski izvojevali 1:1 u utakmici sa favorizovanim Atletikom. Madrid im sprema doček, a Simeone šamar za odvajanje tri boda koja su Atletiku preko potrebna za održanje drugog mesta u Grupi A. Domaćin je uz sve motivisan ligaškom pobedom nad Barselonom, pa Lokomotiva koja je pred put dobila Aresnal Tulu nema mnogo čemu da se nada ukoliko ne uspe da se ukopa i zatvori baš svaku rupu koja vodi do njihove mreže.

BAJERN – SALCBURG, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Salcburg je u čistom rasulu. Pre ovog meča, poražen je od Šturma sa 1:3, a iz Lige šampiona vuče traumatično sećanje na Bajernovih 2:6. Mnogo je to, nema opravdanja čak ni iz nezavisnog ugla gledanja, pa Flik može Bavarcima da naredi samo surovu, ali i brzu egzekuciju rivala koji je poslednji u grupi u kojoj je primio čak 11 golova.

INTER – REAL MADRID, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Inter ima samo dva boda posle tri odigrana kola u Grupi B, pa mora da se vadi na naredna tri meča. Prvi izazov ujedno je i najteži, jer protiv Real Madrida na Đuzepe Meaci svašta može da krene naopako. Kraljevski klub takođe nije igrao na nivou od početka takmičenja, izgubio je od Šahtjora u Madridu, pa remizirao u Menhengladbahu. Ipak, savladao je Inter na Santijago Bernabeuu (3:2) pre tri nedelje, pa će ovaj meč biti prepun tenzija s obe strane terena.

LIVERPUL – ATALANTA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Dosta kadrovskih izuzeća u redovima Liverpula, pa ipak ne konstatuje se nikakav vid inferiornosti domaćina. Atalanta je već videla šta mogu Englezi kada je u trećem kolu primila čak pet golova. A koliko je Liverpul dobar, svedoči i njihova gol-razlika od 8:0, te tri pobede koje Klopovoj družini daju snažnu moralnu potporu. Teško da će im Atalanta valjano parirati, naročito ako se setimo da je ovaj klub u međuvremenu u Seriji A nanizao dva X ishoda protiv Intera i Specije.

MARSELJ – PORTO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Porto nije raskrstio s Olimpijakosom koji mu sa tri boda zaostatka duva u leđa. Marselj je idealan protivnik za uzimanje nove doze poena, pošto su Francuzi trenutno na nuli, dakle bez bodova, ali i postignutih golova. Naime, Marselj ima gol razliku od 0:7, a iz trećeg kola sećanje na Portovih 3:0.

SPARTAK SUBOTICA – MLADOST LUČANI, 13.30

(Fudbal, Kup Srbije)

Kao repriza 12. kola Superlige Srbije, odnosno utakmice koju su Golubovi dobili s minimalcem, bez bilo kakvih zamerki na borbenost Dragačevaca. Neće ni osmini finala biti lako Gaćinoviću čiji klub ruku na srce u poslednje vreme ne igra baš perfektno. Nenad Milovanović će pokušati da iznenadi, a kako će se Mladost snaći, jako je teško prognozirati, budući da su Dragačevci kroz istoriju samo jednom slavili u Subotici, šest puta gubili, a samo jednom otišli u X.

METALAC – PARTIZAN, 16.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Setimo se 10. Kola Superlige Srbije kada je Partizan kraj Despotovice prkockao pobedu, a Metalac golom Antonijevića došao do X ishoda u 81. minutu. Zna to dobro i Stanojević, pa ne verujemo da se naročio obazire na prijateljski poraz Metalca od Javora, ali da je debelo analizirao kako je to Vojvodina na istom ovom stadionu odigrala 3:3. Kako bilo, samo u Superligi Metalac ove sezone kod kuće ima jednu pobedu, te šest remija, što će reći da su Milanovčani žilavi na kućnom pragu. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara