Reuters
Reuters

NAJAVA DANA (nedelja, 30. jun): Kreće završnica Eura, a tu je i Kopa Amerika

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ENGLESKA – SLOVAČKA, 18.00

(Fudbal, EURO)

Izabrane vesti

Slovačka je samim plasmanom u nokaut fazu premašila očekivanja mada je partijom na startu turnira protiv Belgije (1:0) pokazala da može da se nosi i sa najvećima. Tradicija je pak na strani Engleza. Od pet međusobnih susreta takmičarskog karaktera u ovom veku, Slovačka je izbegla poraz samo jednom

ŠPANIJA – GRUZIJA, 21.00

(Fudbal, EURO)

Ako je Crvena furija najbolja, Gruzija je najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva. Bacila je na pleća u poslednjem kolu Portugaliju, iznenadila jednog od pretendenata na evropski tron i kao debitant došla do nokaut faze. Sve i da ništa ne uradi protiv Španije, biće ponosni na Kavkazu.

JAMAJKA – VENECUELA, 02.00 (pon)

(Fudbal, Kopa Amerika)

Posle Ekvadora Venecuela je savladala i Meksiko i ponovo potvrdila da nije na turističkom proputovanju kroz Ameriku. Jamajka je namučila i jedne i druge, ali bez efekta. Sada bi mogla do pogotka, ali dvojka je najrealniji ishod.

MEKSIKO – EKVADOR, 02.00 (pon)

(Fudbal, Kopa Amerika)

El Tri je protiv Rege Bojza ostao bez kapitena Edsona Alvareza, koji će zbog povrede da propusti ostatak turnira. S druge strane, u sastav Ekvadora vraća se njegov kapiten Ener Valensija posle suspenzije, pa je X2&0-3 solidna opcija.

VIKING – ROZENBORG, 15.00

(Fudbal, Norveška 1)

Razlika između ova dva kluba iznosi samo pet bodova, koliko Viking ima više u odnosu na protivnika, ali bitno je istaći i da su domaći pre odlaska na pauzu delovali neuporedljivo ubedljivije. Očekujemo keca, možda dođe i KMB 1&2-3.

GREMIO – FLUMINENSE, 21.00

(Fudbal, Brazil 1)

U pitanju je iznenađujući derbi dna i u takvim situacijama prednost obično ima ekipa na čijem se terenu igra. Opet, Gremio kod kuće nije slavio još od sredine aprila, pa je možda bolje da se opredelite za 0-2 gola, nego za keca.

FLAMENGO - KRUZEIRO, 23.30

(Fudbal, Brazil 1)

Flamengo je slavio na šest od poslednjih sedam okršaja sa ovim rivalom u svim takmičenjima. A na 10 od poslednjih 12 njihovih okršaja, takođe u svim takmičenjima, palo je 0-2 gola.

KENIJA - KOMOROS, 12.00

(Fudbal, COSAFA kup)

U pitanju je regionalno fudbalsko takmičenje koje organizuje Savet fudbalskih saveza južne Afrike još od 1996. i na njoj sada učestvuje 12. reprezentacija uglavnom iz "donjeg" dela Crnog kontinenta. U pitanju je duel drugog kola Grupe B. U prvom je Kenija bila bolja od Zambije sa 2:0, dok su Komorosi izgubili minimalnim rezultatom od Zimbabvea.

SAN LORENCO - URAKAN, 22.00

(Fudbal, Argentina 1)

Samo na jednoj od poslednjih 18 utakmica Urakana u Argentini 1 palo je više od dva pogotka. Razlog tome je i dobra odbrana ovog tima koja je kapitulirala samo na pet susreta u poslednjih sedam kola.

BANFILD - ATL. TUKAMAN, 22.00

(Fudbal, Argentina 1)

Atletiko Tukaman je vezao 12 kola sa utakmicama na kojima je palo do dva pogotka. Sem toga, ovaj tim je odigrao nerečeno u poslednja tri kola argentinskog šampionata.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara