Moratina plata u novom klubu 20.000.000 evra neto po godini; društvo mu prave Nandez, Naćo, Vijeto...

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 19:01

Novi saudijski prvoligaš pravi ozbiljan tim

Može Alvaro Morata (31) bez Atletika, a može i Atletiko bez Alvara Morate. To je glavni utisak drugog dela sezone u španskoj Primeri kada je u pitanju ekipa Dijega Simeonea.

Samo dva gola od kraja januara postigao je iskusni napadač, pa ne čudi što se ovog leta toliko spekulisalo o njegovom odlasku iz Madrida. Sada su te spekulacije prerasle u nešto ozbiljnije. Jer kako navodi Relevo, iskusni napadač veoma je blizu prelaska u Saudijsku Arabiju.

Izabrane vesti

Pregovori su tekli veoma brzo. Al Kadisija, koja je pre nekoliko dana angažovala kapitena Real Madrida - Naća Fernandeza, izašla je s ozbiljnom ponudom i za Atletiko i za Moratu (posebno za igrača), tako da ne treba da čudi ukoliko sve bude realizovano odmah po okončanju Evropskog šampionata.

Doduše, postoje i dalje male razlike između ponude i potražnje - Al Kadisija bi da plati 10.000.000 evra na ime obeštećenja, Madriđani potražuju 15.000.000 - ali ukupna vrednost posla je utanačena i iznosiće okruglo 50.000.000 evra.

Pitanje je, dakle, samo da li će Moratina plata za dve godine ugovora iznositi 40.000.000 evra (neto), ili nešto manje, ukoliko Atletiko ne popusti u pregovorima oko obeštećenja.

Al Kadisija je protekle sezone ušla u elitni rang saudijskog fudbala i želi ozbiljno da se pojača. Podsetimo, već su angažovani pomenuti Naćo (34), iskusni golman Koen Kastels (32), do juče jedan od boljih čuvara mreže u Bundesligi i reprezentativac Belgije, pa Urugvajac Naitan Nandez (28), najmanje poznati ali najskuplji napadač Hulijan Kinjones (27), za koga je meksičkog Americi plaćeno 14.000.000 evra.

U ekipi su već neko vreme Embaje Dijanje (32), bivši igrač Galatasaraja, Lusijano Vijeto (30), takođe iz Atletiko Madrida, Andre Kariljo (33), nekadašnji prvotimac Benfike i Sportinga, Aleksander Hak (30), svojevremeno stub odbrane Majnca...

Al Kadisiju vodi legenda Real Madrida Mičel, što na najbolji način objašnjava neke od ovih akvizicija.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara