Diogo Kosta i Kristijano Ronaldo u zagrljaju (©AFP)
Diogo Kosta i Kristijano Ronaldo u zagrljaju (©AFP)

Uzdah olakšanja i zagrljaj Kristijana i junaka Koste: Ronaldo je velika ličnost

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 00:57

Pepe ne namerava da se oprosti od državnog tima dok to ne uradi i kapiten Portugala

Prolazio je kroz teške trenutke Kristijano Ronaldo, suze nije mogao da zadrži nakon što mu je Jan Oblak u produžetku odbranio penal. Ali, na kraju – osmeh.

Pomalo kiseo, svašta mu se motalo po glavi po završetku utakmice i prolasku Portugala u četvrtfnale, no svi su bili tu da ga uteše. Grlio ga je Roberto Martines, potrčao mu je u zagrljaj junak Diogo Kosta. Jedan čas je bio dole, drugi gore.

Izabrane vesti

Jan Oblak je u produžetku pročitao nameru Kristijana Ronalda, predosetio je i tokom serije na koju stranu će šutirati, međutim ostao je kratak. Potom su i Bruno Fernandes i Bernardo Silva bili precizni, dok je Diogo Kosta svim slovenačkim izvođačima jedanaesteraca zaustavio udarce.

„Prvo tuga, a onda radost – to je ono najbolje što fudbal donosi. Ovo su neobjašnjivi trenuci. Bilo je sve ili ništa, to se danas desilo“, počeo je Kristijano Ronaldo za RTP i nastavio:

„Imao sam priliku da reprezentaciji donesem prednost, nisam uspeo u tome. Izvinjavam se. Oblak je dobro odbranio. Ne znam da li sam ijednom promašio u toku godine, a sada kada je bilo najpotrebnije Oblak mi je odbranio šut“.

Posebnu zahvalnicu imao je za Dioga Kostu.

„Tim je odradio izvanredan posao, borili smo se do kraja, ali ćemo pažljivo morati da analiziramo utakmicu. Portugal je ovo zaslužio, jer je imao više prilika. Slovenija je provela skoro ceo meč braneći se. Tim zaslužuje čestitke, posebno golman, koji je imao tri veoma dobre odbrane“.

Više puta se Kristijano Ronaldo izvinjavao navijačima zbog promašenog penala, nije mogao to da izbije iz glave, jer skupo je mogao taj detalj da košta njega i saigrače.

„Izvinjavam se navijačima, uvek želim da dam sve od sebe za Portugal. Biće teško protiv Francuske, moramo da se borimo“, podvukao je kapiten Portugala.

Redom su saigrači tešili velikog šampiona, a zanimljivu poruku imao je Pepe...

„Povući ću se iz reprezentacije Portugala kada to uradi i Kristijano Ronaldo“.

Na račun Kristijana Ronalda pohvale je sipao selektor Roberto Martines.

„Ronaldo je velika ličnost, on je naš kapiten i pokazao je da u životu postoje teški trenuci tokom kojih ne smemo da odustanemo. Ne treba do toga da dođe čak ni kada stvari ne idu dobro. Ovo je zajednička pobeda, pobeda za svlačionicu“, zaključio je selektor Portugala.


tagovi

EURO 2024reprezentacija PortugalaKristijano RonaldoRoberto MartinezPepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara