Treći posao u istom danu - Aston Vila najveći potrošač do sada

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 17:49

Ozvaničen dolazak Rosa Barklija u Birmingem

Treći potpis u jednom danu. U smislu visine obeštećenja najmanje bitan, ali ako u obzir uzmemo renome igrača - najvažniji u dosadašnjem toku prelaznog roka. Ros Barkli (30), višestruki reprezentativac Engleske, novi je igrač Aston Vile.

U pitanju je zaista mudar potez Mončija i Unaija Emerija. Barkli iza sebe ima izvanrednu sezonu, i bez obzira što je njegov Luton ispao iz lige, po ostrvskim medijima bilo je čak spekulacija da bi Geret Sautgejt mogao da ga povede na Evropski šampionat u Nemačku. Nekadašnji vezista Čelsija u potpunosti je vaskrsao, odigrao nekoliko najboljih meseci u životu, pa mu ovaj transfer dođe kao neka vrsta nagrade.

Izabrane vesti

"Želim da igram u Premijer ligi. Želim ponovo da igram u Evropi. Osećam da ću u naredne tri godine i dalje biti u najboljim godinama”, izjavio je Barkli dok su trajali završni pregovori sa Vilom.

Na kraju, Lutonu ide blizu 6.000.000 evra, dok će klub iz Birmingema dobiti iskusnog, stabilnog igrača za predstojeće izazove u Ligi šampiona.

Podsetimo, ranije danas Aston Vila je kompletirala transfere Samjuela Ilinga Džuniora (20) iz Juventusa za 14.000.000 evra, odnosno Enca Barenečeu za 8.000.000. Njih dvojica deo su paketa u velikom poslu oko prelaska Daglasa Luiza u Torino...

Imajući u vidu da je Vila prethodnih dana pazarila Jana Matsena od Čelsija za blizu 45.000.000, te da je pre toga kupila i Luisa Dobina iz Evertona za 11.000.000, možemo da konstatujemo kako se radi o najvećem potrošaču do sada.

Monči i Emeri su za obeštećenja ukupno platili 84.200.000 evra.

Prodajom pomenutog Daglasa Luiza, Tima Irgbunama i Morgana Sansona, Vila je inkasirala nešto više od 66.000.000.

NAJVEĆI POTROŠAČI DO SADA



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ros Barkli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara