Radost Urugvaja (©Reuters)
Radost Urugvaja (©Reuters)

Bjelsina banda bez milosti: Urugvajci izbacili Amere sa Kopa Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 05:26

Panama ide dalje, sve se okrenulo u desetak sekundi...

Zna fudbal da bude okrutan, a u kojoj meri na koži su osetili – Ameri. Nalazili su se u krajnje nezavidnoj poziciji pred poslednje kolo grupne faze Kopa Amerika, bila im je neophodna pobeda protiv Urugvaja. Nijednog trena je nisu imali u džepu, međutim, rezultat sa drugog meča išao im je naruku, da bi u desetak sekundi sve puklo kao mehur od sapunice.

Samo što su se američki fudbaleri obradovali izjednačenju Bolivije protiv Paname, samo što su došli u poziciju da ih bod vodi u nokaut fazu – banda Marsela Bjelse došla im je glave. Protivvazdušna odbrana je zakazala, Matijas Oliveira je smestio loptu u mrežu i spakovao Amerikancima kofere. Putuju u jednom smeru, sa Kopa Amerike su ispali – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Kristijan Pulišić, Folarin Balogan, Venston Mekeni, Đoani Rejna, Rikaro Pepi... Kvaliteta imaju, ali jednostavno nešto nije štimalo. Bili su kratki za Seržinja Desta (povreda) i Timotija Veu (suspenzija), stvarali su šanse, bilo pretnja po dvostrukog svetskog prvaka, međutim, nisu ga ni okrznuli.

Pogodak Matijasa Oliveire ubio im je nadu da mogu do prolaza Presekao ih je. Vinuo se Ronald Arauho, sve nadvisio i tukao glavom, no uspeo je Met Tarner da mu zaustavi udarac. Ali, i da samo kratko odbije loptu. Do defanzivca Napolija. Nije mu bilo teško da ćušne loptu preko gol-linije.

Tog trena se situacija okrenula, Amerika je ponovo sa druge pozicije skliznula na treću, ništa joj nije značio gol Bruna Mirande za izjednačenje Bolivije protiv Paname, do koje su vrlo brzo stigli pozitivni signali, a onda su se svima u timu odvezale noge. Usledio je strahovit pritisak na reprezentaciju iz Južne Amerike i pod njim je definitivno pukla.

Panama je za destak minuta spakovala dva komada, overila je pobedu i prolaz dalje – 3:1 (1:0). Nije morala da strepi do poslednjeg sudijskog zvižduka, jer je uspela i gol-razliku da popravi, da izađe iz minusa. Jedino bi je preokret Amerikanaca spustio ispod crte, a tome nisu bili blizu. Nisu iskoristili to što Marsela Bjelse nije bilo na klupi zbog suspenzije koju je zaradio, a razlog je bizaran: ekipa mu je dva puta kasnila da izađe na teren.

Urugvajci su odradili džinovski posao za Panamu, ali i olakšali sebi. Jednog pretendenta na tron su otpisali.



tagovi

Južna AmerikaKopa AmerikaKopa Amerika 2024reprezentacija Urugvajareprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara