Kevin de Brujne (©Reuters)
Kevin de Brujne (©Reuters)

De Brujne pobesneo na novinara: Ti si glup! Razočaran sam, neuspeh je i kad si drugi

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 23:56

Nije siguran hoće li više igrati za reprezentaciju Belgije...

Vratili su se stari trendovi na Evropskom prvenstvu. Salve zvižduka kod himni. No, takvi i slični ispadi navijača su benigni spram onih koje su imali igrači. Džud Belingem je posle pobede nad Slovačkom i prolaza u četvrtfinale pokazivao na međunožje, Deklan Rajs je vređao Frančeska Kalconu, a ponašanjem ne može da se podiči ni – Kevin de Brujne.

Francuska je na jedvite jade eliminisala Belgiju sa šampionata, teško je pao poraz Kevinu de Brujneu. Razbesnelo ga je pitanje italijanskog novinara Tankredija Palmerija o konstantnim neuspesima i da li žali za Zlatnom generacijom.

Izabrane vesti

„Ti si glup! Ko kaže da je ovo zlatna generacija? Ti kažeš? U redu ako ti tako kažeš. Samo mi reci, zar ne misliš da i Francuska, Engleska, Španija i Nemačka nemaju zlatne generacije?“, odbrusio je Kevin de Brujne.

I demonstrativno napustio prostoriju. Više ni reši za strance. Ali, udostojio se da stane pred belgijske novinare.

Dok je Italijan pravio pometnju, zvezda Mančester Sitija se smirila i bila dosta racionalnija prilikom davanja odgovora.

„Jako sam razočaran. Tako je uvek kada izgubimo, razgovarali smo o tome pre nekoliko dana. Da li je ovo neuspeh? Ako ste drugi, i to je neuspeh. Cilj je pobeda, a mi to nismo uradili. Ako pogledate svih šest turnira, svi su bili neuspešni. Samo jedan tim pobeđuje“.

Govorio je i o taktici Domenika Tedeska, koji ga je zvao na sastanak pre meča kako bi mu objasnio kakav će biti plan, te da ga prenese saigračima i ubedi ih da je dobar.

„Šteta... Imali smo plan i u priličnoj meri smo ga realizovali. Znali smo da će Francuzi imati posed, ali mislim da smo se timski dobro branili. Nisu stvorili mnogo šansi, samo nekoliko šuteva sa distance. Bilo je i naših trenutaka, ali nije ih bilo mnogo. Razumem da ljudi žele da nas vide kako jurišamo, ali... Naš plan je bio dobar dok nisu dali gol, uz odbitak, ne bih mnogo o tome. Žalosno je, moramo to da prihvatimo“, poručio je Kevin de Brujne i nastavio:

„Pokušao sam da uradim sve što je u mojoj moći. Igrao sam defanzivnije, kako bih pomogao timu. Ovo nije ono što smo želeli, iako nismo bili jedan od favorita. Mislim da smo izneverili sebe na otvaranju protiv Slovačke. Stvarno je sad teško sve analizirati“.

Potencijalno bi ovaj poraz mogao da označi kraj njegove reprezentativne karijere...

„Prerano je za odgovor. Dozvolite mi da obradim ovaj poraz. Sezona je bila duga. Telo mora da mi se odmori, odluku ću doneti posle leta“, završio je Kevin de Brujne.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija BelgijeKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara