Marko Marin (© Star sport)
Marko Marin (© Star sport)

Marko Marin slobodan u januaru ako se odrekne 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 11:05

Na pomolu prekid saradnje posle samo godinu dana u Saudijskoj Arabiji

Misija Marka Marina na Bliskom istoku mogla bi da se završi znatno ranije nego što je predviđeno. Iz Saudijske Arabije stiže aber da je Al Ahli zainteresovan da raskine saradnju sa iskusnim vezistom iako je papirima predviđeno da ostane u Džedi do juna 2022.

Iz izjava čelnika kluba može se zaključiti da nisu do kraja zadovoljni učinkom bivšeg kapitena Crvene zvezde i da traže najbezbolniji način rastanka. Marina štiti ugovor na osnovu kojeg zarađuje 2.000.000 dolara po sezoni i sa finansijske strane nema razloga da napušta ekipu Vladana Milojevića, međutim...

Izabrane vesti

Kako je od zimus do danas odigrao ukupno 15 utakmica za Al Ahli u svim takmičenjima (dva gola dao, dva namestio) i prema vestima iz tog dela Azije, deluje da se i njemu igra fudbal na nekoj drugoj adresi i da je avantura u Saudijskoj Arabiji bila samo vredna novca, da nikako igrački i sportski ne može da ispuni visoke kriterijume nekadašnjeg reprezentativca Nemačke.

Otud, postoji šansa da već za tri meseca Marin postane slobodan igrač, pod uslovom da se odrekne dela novca koji bi mu pripao ako bi Al Ahli samoinicijativno prekinu saradnju.

Marko Marin ostaje s nama do januara. I pokušaćemo s njim da se dogovorimo, jer ga štiti klauzula po kojoj moramo da mu platimo 4.000.000 evra u slučaju jednostranog raskida ugovora“, objasnio je Abdul Ilahj Mumina, predsednik Al Ahlija.

Nije Marko Marin ni prvi, ni poslednji fudbaler koji traži „izlaz“ iz arapskog sveta. Dilema je samo koliko je spreman na ustupke. Po slovu ugovora dobio bi 4.000.000 evra, mada je praksa pokazala da se klub i u ovakvim situacijama, kad obe strane žele promenu, najčešće dogovore da novac na ime raskida bude manji od predviđenog. U tom slučaju kreativni vezista dobio bi i novac, ali i „čiste“ papire da potraži novu sredinu.

Podsetimo, od januarskog transfera Marina u Al Ahli, Crvena zvezda je inkasirala 1.700.000 evra, s tim da Saudijci nisu još kompletan iznos prosledili za Beograd.


tagovi

Al Ahli DžedaAl AhliMarko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara