Slavlje Rimljana
Slavlje Rimljana

Luda noć u Kalču: Golova ko pleve, Napoli nije dobio fenjeraša, Roma se kockala, Miha našao spas posle 0:2 protiv Atalante...

Vreme čitanja: 5min | sre. 23.12.20. | 22:50

Prva pobeda Đenove u gostima ove sezone, Sasuolo slavio na Marasiju

Prštalo je noćas na terenima širom Italije u vanrednom, 14. kolu Kalča. Na dva meča postignuto je po pet golova, bilo je utakmica i sa četiri, a od 14 timova samo jedan nije tresao mrežu - Udineze. Bilo je preokreta, drame, lepih poteza, efektnih pogodaka. A bilo je i iznenađenja. I to podosta. Najveće je svakako priredio davljenik Torino, pošto je umalo slavio na stadionu Dijego Armando Maradona protiv Napolija (1:1); Mihajlovićeva Bolonja uspela je da se spase posle 0:2 u sudaru sa Atalantom, dok je Đenova uspisala prvu pobedu na strani ove sezone, mada je gubila od Specije.

Romi kao da nije bilo dovoljno ono upozorenje od pre tri dana u Bergamu. Posle dobrih 45 minuta i vođstva protiv Atalante u drugom delu igra Vučice u potpunosti se raspala i Gasperinijevi momci iskoristili su to na najbolji način. Ubacili Fonsekine učenike u svoju čuvenu mašinu za mlevenje mesa i Rimljanima spasa nije bilo - 4:1 (0:1). I večeras je tim iz prestonice Italije bio dobar u prvih 45 minuta, stekao prednost, da bi u nastavku žestoko pao i umalo izgubio veoma važne bodove u borb i za Ligu šampiona (3:2).

Izabrane vesti

Protiv Atalante Žordan Veretu poklonio je gol rivalu pri rezulttatu 1:2. Taj momenat odlučio je utakmicu u Bergamu, međutim Paulo Fonseka još jednom je ukazao poverenje francuskom vezisti i ovaj je uspeo da se iskupi. Igrao se 11. minut kada je Veretu postigao vodeći gol za Romu, a sve posle ubacivanja sa boka večeras vrlo dobrog Rika Karsdorpa.

Veretuu je to sedmi gol u sezoni i u TOP 5 liga među vezistima efikasniji su samo Bruno Fernandes iz Mančester Junajteda (9) i Lars Štindl iz Borusije Menhengladbah (8).

Ulogu tragičara koju je pre tri dana prigrabio Veretu umalo nije preuzeo iskusni Španac Pedro. Nekadašnji igrač Barselone i Čelsija u 53. minutu mogao je da reši sve dileme drugim golom, ali posle vrlo dobro istrčane kontre, u trenutku kada je došao u situaciju jedan na jedan, Pedro je umesto da pita Kranja u koju stranu želi da mu šutira, probao da ga lobuje?! Bezobrazno je "bocnuo" loptu, a čuvar mreže Kaljarija rutinski sačekao i "ubrao krušku".

Od tog momenta pa u narednih petnaestak minuta Roma je opasno krizirala. Đovani Simeone imao je dve velike šanse, onda je Žoao Pedro izjednačio u 57. minutu (četvrti njegov gol protiv Rimljana na tri poslednja susreta), da bi sin trenera Atletiko Madrida samo potvrdio kako ga neće u 61. minut - pogodio prečku posle udarca glavom.

Toliko promašenih prilika bilo je previše da se ne bi dalo na zlo gostima sa Sardinije. Pritom, Paulo Fonseka povukao je pravi potez kada je umesto indisponiranog Pedra na teren poslao Lorenca Pelegrinija. Roma je u razmaku od samo šest minuta postigla dva gola zahvaljujući kreativnom vezisti i rešila utakmicu. Pelegrini je u 71. minutu poslao strašan pas Karsdorpa, a ovaj servirao kao na tacni Džeku za 2:1, da bi posle Pelegrinijevog kornera i kombinacije glavama Krisa Smolinga (takođe ušao sa klupe) i Đanluke Mančinija ovaj drugi pogodio - 3:1.

Mada vidno uništenog elana Kaljari je u finišu pokušao da kreira dramu. Izvanredni Brazilac Žoao Pedro iznudio je penal u 90. minutu, a onda u 91. smanjio na 2:3. Bio je to njegov osmi pogodak u sezoni i poslednji trzaj gostiju.

Napoli je prespavao prvo poluvreme i to je skupo moglo da ga košta. Međutim apsolutni šampion u ispuštanju prednosti - Torino, još jednom je demonstrirao tu svoju sklonost da poklanja bodove rivalima. Otuda je tako loše i plasiran.

Bikovi su se dobro i organizovano branili u prvih 45 minuta. Prvu ozbiljnu šansu iskoristili su da povedu (56. minut, Armando Ico) i napravili veliki problem Đenaru Gatuzu. Napolitanci su krenuli žestoko, na sve ili ništa, Rino je uvodio sveže igrače sa klupe, međutim spas su mu doneli starteri. Lepo su odigrali Zjelinski i Insinje na ivici šesnaesterca i to je bilo 1:1. Spas jeste, bod nije za bacanje, ali gorčina ostaje. Jer Napoli je sada na minus devet u odnosu na lidera...

Posle prvih pola sata na Dalari u Bolonji izgledalo je da će Atalanta nastaviti tamo gde je stala pre tri dana. Luis Murijel dao je dva brza gola i doneo, činilo se, nedostižnu prednost za goste iz Bergama, ali momci Siniše Mihajlovića nisu se predavali i uspeli su da upišu treći vezani remi. Na 1:2 smanjio je japanski bek Tomijasu, a konačan rezultat postavio Mario Paz, defanzivac kog je srpski stručnjak nekoliko minuta ranije poslao na teren.

Bez Filipa Đuričića u timu Sasuolo je slavio u gostima kod Sampdorije sa 3:2, dok je Đenova zahvaljujući pogocima Matije Destra i Domenika Krišita sa bele tačke okrenula Speciju - 2:1.

Zanimljivo, u zoni ispadanja trenutno se nalaze četvrti i peti klub Italije po broju titula. Đenova ih ima devet, a Torino sedam...

SERIJA A - 14. KOLO

Utorak

Krotone - Parma 2:1 (2:0)

/Mesijas 24, 44 - Kucka 57/

Juventus - Fjorentina 0:3 (0:1)

/Vlahović 3, Aleks Sandro 76ag, Kaseres 81/

Sreda

Verona - Inter 1:2 (0:0)

/Ilić 63 - Martinez 52, Škrinijar 69/

Bolonja - Atalanta 2:2 (0:2)

/Tomijasu 73, Pas 82 - Murijel 22 penal, 23/

Milan - Lacio 3:2 (2:1)

/Rebić 10, Čalhanoglu 17 penal, Ernandez 90+2 - Luis Alberto 28, Imobile 59/

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Insinje 90+2 - Ico 56/

Roma - Kaljari 3:2 (1:0)

/Veretu 11, Džeko 71, Manćini 77 - Žoao Pedro 59, 90 penal/

Sampdorija - Sasuolo 2:3 (0:1)

/Kvaljarela 55, Balde 84 - Traore 2, Kaputo 56, Berardi 58/

Specija - Đenova 1:2 (1:1)

/Nzola 10 - Destro 16, Krišito 73 penal/

Udineze - Benevento 0:2 (0:1)

/Kaprari 9, Leticija 77/



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara