Miloš Jojić i portparol Partizana Biljana Obradović (© Star sport)
Miloš Jojić i portparol Partizana Biljana Obradović (© Star sport)

Ljudska klasa Miloš Jojić: Koverte za 55 zaposlenih u Zemunelu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 08:17

Vezista priskočio u pomoć

Možda mu na terenu ne ide (još) kako je zamislio, ali van zelenog pravougaonika Miloš Jojić ispoljava klasu. Ljudskost. Empatiju. Emociju. I zaslužuje gromoglasni aplauz, ne samo navijača Partizana.

Povratnik među crno-bele napravio je gest vredan divljenja, pošto je, prema informacijama Informera, častio zaposlene u Sportskom centru Zemunelo. Svakom radniku iz trening kompleksa Partizana podelio je kovertu i u njoj po – 150 evra. Da im se nađe u ova teška vremena i pred novogodišnje i božićne praznike bar malo popravi finansijska situacija.

Izabrane vesti

S obzirom da u Zemunelu radi 55 ljudi, Jojić je iz svog džepa izvadio ukupno 8.250 evra u znak zahvalnosti za sve što rade za njegove saigrače i njega. Isti izvor navodi da je potez bivšeg internacionalca u Nemačkoj, Turskoj i Austriji toliko ganuo ljude zaposlene na održavanju terena, kuvare, sobarice, portire i ostale da su pojedini zaplakali.

Prvo bih želeo da se zahvalim svima vama, dragi novinari, koji ste objavili ovo vezano za moj gest prema zaposlenima u Sportskom centru Partizan - Teleoptik, iako moja namera nije bila da se to stavlja u prvi plan i objavljuje. Celu negativnu atmosferu oko korone sam hteo da razbijem ovim gestom, da bar malo ulepšam praznike ljudima koje poznajem više od 20 godina. Moram da napomenem da je ovo isključivo bilo po mom osećaju, vid zahvalnosti tim ljudima“, predočio je Miloš Jojić kad je već informacija dospela u javnost.

Divan potez Miloša Jojića s jedne strane pokazuje koliko ima razvijenu svest o problemima društva, dok sa druge ukazuje na jedan od gorućih u Humskoj, nedostatak novca, pošto primanja zaposlenih u Radnoj zajednici nisu redovna.

Nije bilo nikakvih nesporazuma među nama igračima. Mi organizovano, skoro svake nedelje, odvajamo sredstva za razne humanitarne akcije, pa i za naše drage zaposlene u Zemunelu. Situacija u klubu je stabilna, plate ne kasne, zaista nema potrebe da se ovakav gest stavi u lošu konotaciju i time ne samo umanji, već stvori loša slika i atmosfera. Mi smo jedna porodica, jedna kuća i bilo da to radimo grupno ili pojedinačno, od srca je“, dodao je Jojić.

Na ovaj način, nekadašnji mladi i A reprezentativac Srbije stao je u rang ljudi koji su na sličan način pomagali radnike u Zemunelu poslednjih godina. Svedoci kažu da je široke ruke umeo da bude nekadašnji saradnik Zorana Mirković u stručnom štabu, Gordan Petrić, ranije i njegov kum Slaviša Jokanović, dok je javna tajna kako je Vladimir Vermezović igračima plaćao čak i rate za otplatu automobila...


tagovi

Miloš JojićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara