Fernando Diniz (©Reuters)
Fernando Diniz (©Reuters)

Diniz sprema slatku osvetu klubu kome je prošle godine doneo kontinentalnu krunu

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.10.24. | 23:02

Fluminense strepi za opstanak, a noćas (02.30) na Marakani stiže Kruzeiro sa trofejnim trenerom koji je s Fluzao stigao do trofeja Kopa Libertadores i ispisao najlepšu stranicu istorije

Fluminense i Kruzeiro, noćas (02.30) će na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru odmeriće snage u sklopu 29. kola brazilske Serije A. Trikolori se ponovo nalaze u veoma delikatnom trenutku i u pod velikim su pritiskom da konačno ostvare preko potrebnu pobedu posle tri uzastopna poraza kako bi se izvukli iz zone ispadanja. Kruzeiro želi da zadrži korak u borbi za mesta koja vode u naredno izdanje Kopa Libertadores.

Fluzao nastavlja da zabrinjava svoje navijače. Tim iz Laranžeirasa uspeo je da u izvesnim trenucima skrene misli svojih pristalica o grčevitoj borbi za opstanak u elitnom rangu brazilskog fudbala, tako što je beležio dobre rezultate na međunarodnoj sceni. Međutim, sastav koji predvodi trener Mano Menezes nedavno je pretrpeo eliminaciju iz Kopa Libertadores, gde je imao ulogu branioca itule iz prethodne sezone, porazom od Atletiko Mineira u četvrtfinalu ovog takmičenja. Pored toga, samo nekoliko dana ranije, eliminisani su i iz Kupa Brazila, takođe u četvrtfinalu kada je Gremijo izašao kao uspešniji dvomeča.

Izabrane vesti

S druge strane, može se reći da je ovim eliminacijama Fluminense počeo da se fokusira isključivo na Seriju A, sa glavnim ciljem da izbegne ispadanje. Ono što zabrinjava je pad forme i u nacionalnom prvenstvu, gde je pretrpeo dva uzastupna poraza, oba minimalnim rezultatom, prvo od lidera šampionata Botafoga, a zatim i od tima sa samog začelja tabele, tako rečeno već prežaljenog Atletiko Gojanijensea.

02.30: (2,40) Fluminense (3,10) Kruzeiro (3,20)

U prošlom kolu, ekipa iz Rija je bila favorit u sučeljavanju sa Gojanijenseom, koji se nalazi na dnu šampionata i čak daleko od svojih domena. Fluminense je imao velika očekivanja da pobedi u ovom duelu. Ipak, neuspeh od Gojas je na kraju uključio signal upozorenja, značajno povećavši pritisak da se pobedi na Marakani ovog četvrtka. Na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, Trikolori su zabeležili samo jednu pobedu, bez remija, uz četiri pretrpljena poraza, pobedivši Atletiko Mineiro u prvom okršaju, pored poraza od Žuventudea, Botafoga, Atletiko Gojanijensea u Seriji A i takođe od Mineira u revanš meču četvrtfinala Kopa Libertadores.

Klub se trenutno nalazi na skromnoj 18. poziciji na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa 27 osvojenih bodova do sada, jednim manje od Vitorije, trenutno prvog tima van zone ispadanja. Za duel protiv Kruzeira, Mano Menezes neće moći da računa na Leandersona Lelea, kao i na beka Dioga Barbosu i napadača Hermana Kana, koji će odslužiti automatsku suspenziju za ovo kolo.

Fluminense kao domaćin ima učinak sa četiri pobede, pet remija i četiri poraza u 13 odigranih mečeva u Seriji A, uz ukupno 13 postignutih i 12 primljenih golova. Dok je na drugoj strani ekipa Kruzeira, koja zauzvrat nastoji da pronađe put do pobede nakon tri uzastopna kiksa koja su ga dovela u zabrinjavajuću situaciju u borbi za mesto u sledećem izdanju Kopa Libertadores. Od pre dve nedelje, Čuvenu Raposu sada predvodi trener Fernando Diniz, koji je zamenio svog imenjaka Fernanda Seabra na mestu šefa stručnog štaba i koji će se ponovo suočiti sa Fluminenseom, klubom sa kojim je osvojio titulu Kopa Libertadores u prethodnoj sezoni.

Za ekipu iz Minas Žeraisa, Diniz je uspeo da uradi dovoljno da se plasira u polufinale Kopa Sudamerikane, eliminisavši paragvajski Libertad posle revanša bez golova na Mineirau, ali još uvek traži svoj prvi trijumf u komandovanju novim timom. U prošlom kolu, kada je debitovao u Brazilu za novi klub, Kruzeiro se suočio sa Vaskom i nije uspeo da se istakne na način na koji je očekivao, uz remi od 1:1 uprkos tome što su igrali kod kuće. U timu Lisica, za ovaj duel ne mogu da računaju na mladog vezistu Vitora Uga Vitinja i argentinskog napadača Huana Dinenoa, koji su povređeni i ostaju van terena.

Klub iz Minas Žeraisa trenutno se nalazi na osmom mestu na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa samo dva boda manje od Baije, koja je trenutno na poziciji koja vodi u kvalifikacije za naredno izdanje Kopa Libertadores.


tagovi

Južna AmerikabrazilBrazil 1FluminenseKruzeiroFernando Diniz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara