(©MN Press)
(©MN Press)

Damjanović ponosan i pored poraza: Skidam kapu igračima, zaslužili smo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 21:51

„Mislim da se ovako predstavlja klub i zemlja u Evropi“, rekao je strateg Topolčana posle poraza u Astani – 1:0.

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Almatija)

Odličnu partiju je odigrao TSC večeras u Almatiju, naigrao se fudbala, stvarao šanse, ali izgubio – 0:1. Imaće Topolčani noćne more posle tri pogođene prečke, koje sa vremena na vreme izgleda vole da more srpski fudbal. Presudan je bio prekid, pošto su fudbaleri tima iz Kazahstana pogodili mrežu Veljka Ilića posle kornera i skoka litvanskog štopera Kiprasa Kažukolovasa.

Izabrane vesti

Nije Jovan Damjanović, šef struke ekipe iz Bačke Topole, krio zadovoljstvo prikazanom igrom svojih fudbalera, ali jeste istakao da je nezadovoljan rezultatom pored toga što se trudio da ostane pozitvan u analizi meča. Čak i navodi da je njegov tim zaslužio sva tri boda, jer je po njegovim rečima protivnika u potpunosti nadigrao.

„Momci su odigrali dobru utakmicu, bili smo bolji i zaslužili smo da pobedimo. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a primili smo gol iz prekida. Pogodili smo tri puta prečku, protiv ovakog ozbiljnog protivnika. Mislim da ovako treba da se predstavlja i klub i zemlja u Evropi. Imali smo 25 udaraca ka golu i imali veliki posed. To nam daje za pravo da se ponosimo, ali ne menja situaciju da smo poraženi. Kako vreme odmiče podižemo nivo igre, za ovo večeras skidam kapu igračima, kako su izgledali i kako su bili hrabri“, naglasio je posle utakmice Jovan Damjanović.

Ističe Damjanović da ga nije iznenadio pristup Astane, te da je njegov stručni štab očekivao da se kazahstanski predstavnik povuče i ostavi njegovim igračima posed. Priželjkivao je ovakvu utakmicu mladi strateg, ali falilo je samo ono što je i najbitnije u fudbalu – pogodak njegovog tima. Umalo je njegov tim i surovije kažnjen, da intervencija VAR-a nije sprečila pogodak Osmana Kamare.

„Mi smo želeli da ovako utakmica izgleda. Znali smo da je Astana brza iz kontra napada i da ima brze igrače gore, nismo se mnogo prilagođavali, ali znali smo da utakmica ako budemo pravi može ovako da izgleda, oni nas nisu iznenadili. Trudili smo se da budemo skromni, kažem, hteli smo da utakmica izgleda ovako, samo da bude drugačiji rezultat“, rekao je Damjanović.


tagovi

Liga konferencijeJovan DamjanovićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara