Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kritike Španaca na Jovićev račun: Svaki naredni trenutak na terenu je veliki test

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 18:23

Srbin na dnu liste Realovih ofanzivaca

Luka Jović došao je u situaciju da više pažnje prvlači kad nije na terenu, nego kad dobije šansu od strane Zinedina Zidana.

Napadač Reala, protiv Selte je presedeo utakmicu na klupi, a priliku pre njega dobio je čak i Marijano Dijaz. Činjenica da je Srbina u rotaciji pretekao i 27-godišnji napadač, bila je povod Asu za analizu Jovićevog statusa, uz zaključak da je spao na dno liste napadača.

Izabrane vesti

Ugledni španski list istakao je da je centarforu koji je u Madrid došao iz Ajntrahta susret sa Seltom 12. uzastopni koji je propustio i četvrti koji je ceo presedeo na klupi, a Zidanova odluka da umesto Karima Benzeme, uvede Marijana govori da je Srbin veoma daleko od planova Francuza.

Isti medij naglasio je da situacija sa Jovićem postaje neodrživa i da je tokom aktuelne sezone učinkom ispod očekivanja dadato pokvario utisak posle prethodne sezone u kojoj je imao kakav-takav rezultat.

Jović je poslednje minute upisao 8. novembra u porazu od Valensije (4:1) kad je ušao sa klupe u 83. minutu, međutim prinudna pauza usled korona virusa odvojila ga je od terena te je propustio četiri utakmice, a po povratku u konkurenciju zadobio je i povredu zbog koje je takođe bio van protokola za još četiri susreta. Konačno, po povratku u pun trenažni proces napadač je ostao u senci konkurenata, preteći njihove igre sa klupe za rezerve.

Španci ističu da je slika pre pomenutog perioda koji je usledio neposredno nakon reprezentativnih obaveza bila nešto bolja te da je na četiri od deset utakmica upisao minute, tačnije njih 208, ali je to bilo dovoljno da po vremenu na travnatom tepihu bude bolji samo od Alvara Odriozole (57).

Real je Jovićevim angažmanom želeo da popuni prazninu u ofanzivi koju je odlaskom ostavio Kristijano Ronaldo, ali se ispostavio kao loše rešenje, piše As i dodaje da učinak od dva gola za godinu i po dana u Madridu nije ni blizu 27 pogodaka koje je postigao u poslednjoj sezoni u Ajntrahtu kojima je podstakao šampiona Španije da potroši 60.000.000 evra za njegov angažman.

Pored svega, Zidan je na konferencijama za štampu istakao da ima poverenja u 23-godišnjeg napadača. Francuz je priznao i da je upravo on inicirao dovođenje Jovića, a uoči susreta sa Seltom istakao je da računa na Srbina, demantujući glasine o transferu u aktuelnom prelaznom roku.

"Za minut mogu da se promene mnoge stvari", rekao je strateg Reala na ovu temu braneći Jovića i njegov skroman učinak.

Kad se sagleda celokupna slika, utakmica protiv Osasune u El Sadaru 9. januara mogla bi da bude jedna od prelomnih za napadača poniklog u Crvenoj zvezdi. Meč u Pamploni, na gostovanju na kojem je postigao jedini gol na strani od dolaska u Real, mogao bi da bude nova šansa da popravi utaisak, a izvesno je da će svaka ukazana šansa, svaka sekunda koju provede na terenu, biti veliki test za Jovića. Kredit se topi, a nezavidna situacija zahteva samopouzdanje, ali i poverenje drugih. Međutim, kao što je Zidan rekao, minut je dovoljan da se sve okrene.



tagovi

Zinedin ZidanLuka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara