Stadion "Enio Tardini" (©Reuters)
Stadion "Enio Tardini" (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Parma i Kaljari već misle na bodove spasa

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 13:10

Poslednji meč 6. kola italijanskog šampionata igra se ovog ponedeljka od 20.45 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Šesto kolo Serije A zatvaraju Parma i Kaljari na Tardiniju ovog ponedeljka od 21.00 časova. Dva tima imaju mnogo manje bodova na tabeli nego što objektivno zaslužuju po prikazanoj igri.

Izabrane vesti

Parma je izgubila dva meča od Napolija i Udineza na veoma sličan način, došli su u vođstvo, držali meč pod kontrolom a onda bi, iznenada, „pao mrak“ za nekadašnje Mlekadžije, ostali bi sa deset igrača, zbog naivnih i nepotrebnih startova svojih fudbalera (Suzuki protiv Napolija, Kejta protiv Udinezea) i od gotovog su pravili veresiju. Istina, protiv Lećea, prošle nedelje, igrači Fabija Pekije pokazali su veliki karatker i utakmicu koju su praktično izgubili pretorili su u slatki remi sa golovima u 95. i 98. minutu meča.

Kaljari ima veliki problem sa efikasnošću. Tim Davida Nikole postigao je samo jedan gol u Seriji A na pet mečeva, plus jedan gol prošle nedelje u Kupu Italije protiv Kremonezea. Taj problem će biti teško rešiti i večeras budući da su van stroja Lapadula i Pavoleti i napad će predvoditi Pikoli, autor jedinog gola protiv Koma u drugom poluvremenu.


20.45: (2,15) Parma (3,50) Kaljari (3,60)


Nikola je držao tokom cele nedelje igrače Kaljarija u karantinu kako bi stavio do znanja svojim fudblerima da je veće počela borba za opstanak u Seriji A. Nikoli još uvek ne preti otkaz i pored poslednjeg mesta na tabeli, ali ako se ne vrati iz Parme sa bodovima sledeći meč, pre oktobarske pauze, protiv Juventusa mogao bi da bude koban.

Na strani Kaljarija je vrlo neobična tradicija. Na poslednjih devet mečeva u Seriji A kada je Kaljari ulazio na teren sa bodovnim zaostatkom za Parmom u čak šest prilika je osvojio sva tri boda, dva puta je remizirao i samo jednom izgubio.

Pored Pavoletija i Lapadule, Kaljari je došao u Emiliju bez Viteska i Jankta doki i Parma ima četvoricu povrđenih igrača (Bendičak, Kovalski, Čirkati i Estevez), a Kančelijeri je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Lećea.

Pekija ima par dilema oko sastava, pogotovo u napadu gde Man i Almkvist, odnosno Ernani i Ino konkurišu za mesta iza centarfora Bonija. I Nikola drži u neizvesnosti Gaetana i Mukmuboa za ulogu ofanzivnog pleja iza leđa Pikolija.

Kaljari će igrati i sa crnim povezom oko ruke u znak žalosti zbog smrti Andree Kaponea, bivšeg igrača kluba sa Sardinije (odigrao 123 meča i postigao 12 golova). Ovaj 43-godišnji bivši fudbaler se osetio veoma loše posle proslave krštenja detata svog prijatelja, pokušao je da siđe niz stepenice hotela u kome se nalazio, izgubio je ravnotežu i pao na glavu.

------------------------

PARMA (4-2-3-1): Suzuki – Kulibali, Balog, Osorio, Valeri – Kejta, Bernabe – Man, Ernnani, Mihaila – Boni

KALJARI (4-2-3-1): Skufet – Zapa, Mina, Luperto, Auđelo – Dejola, Marin – Zortea, Gaetano, Luvumbo – Pikoli


------------------------------

Sve utakmice Serija A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


SERIJA A – 6. KOLO

Petak

Milan - Leče 3:0 (3:0)

/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/

Subota

Udineze - Inter 2:3 (1:1)

/Kabasele 35, Luka 83 - Fratezi 1, Martinez 45+3, 47/

Đenova - Juventus 0:3 (0:0)

/Vlahović 48 penal, 55, Konsesiao 89/

Bolonja - Atalanta 1:1 (0:0)

/Kastro 46 - Samradžić 90

Nedelja

Torino - Lacio 2:3 (0:1)

/Adams 67, Koko 90+2 - Genduzi 8, Dia 60, Noslin 89/

Roma - Venecija 2:1 (0:1)

/Kristante 75, Pizili 83 - Pohjanpalo 44/

Komo – Verona

/Kutrone 44, 72, Beloti 89 - Lazović 53 penal, Lamburd 90+4/

Empoli – Fjorentina 0:0

Napoli - Monca 2:0 (2:0)

/Politano 22, Kvarachelija 33/

Ponedeljak

20.45: (2,15) Parma (3,50) Kaljari (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AParmaKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara