Antoan Grizman (Reuters)
Antoan Grizman (Reuters)

Grizman iznenadio Francuze i objavio kraj reprezentativne karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 11:55

Mali princ na društvenim mrežama javnosti poručio da se povlači iz državnog tima

Imala je Francuska kroz istoriju neverovatne fudbalere, Mišela Platinija, Alana Žiresa, Žana Tiganu, Erika Kantonu, Zinedina Zidana, Tjerija Anrija... Ali posebno mesto u istoriji nacionalnog tima zauzima Antoan Grizman. Bez njega Trikolori ne bi osvojili Mundijal 2018. u Rusiji, a teško da bi došli u poziciju da četiri godine kasnije u nezaboravnom finalu sa Argentinom brane pehar koji im je tada izmakao iz ruku.

Zato dobar deo Francuske, onaj što ga manje zanimaju ragbi, rukomet, odbojka, tenis već isključivo fudbal, tuguje nakon što je popularni Mali princ zatekao i naciju i javnost oproštajnim videom na društvenim mrežama. U njemu se 33-godišnja zvezda Atletiko Madrida oprostila od dresa sa državnim grbom.

Izabrane vesti

Da Francuzi nisu očekivali ovakav scenario, pokazuju reči uglednog Ekipa - "Mislili smo da će Grizman nastaviti svoju sagu u reprezentaciji do Svetskog prenstva 2026..."

Ipak, četvrti najdugovečniji igrač u istoriji državnog tima imao je drugačije planove. Povukao se sa 137 reprezentativnih nastupa (gleda u leđa samo rekorderima Igu Lorisu i Lilijanu Tiramu, dok je izjednačen sa Olivijeom Žiruom).

"Danas, sa dubokom emocijom objavljujem kraj karijere u francuskom državnom timu. Posle 10 neverovatnih godina, obeleženih izazovima, uspesima i nezaboravnim trenucima, vreme je za novu stranicu i za prostor novim generacijama. Nositi dres Francuske bilo je čast i privilegija. Od marta 2014. do septembra ove godine, imao sam priliku da iskusim neverovatne trenutke uz besprekorne saigrače. Zajedno smo učestvovali u pobedama koje će večno ostati u sećanjima", poručio je Grizman.

Sa 44 postignuta gola četvrti je strelac u istoriji Trikolora. Više su isporučili samo Žiru (57), Anri (51) i Embape (48). U vrhu je državnog tima i po broju asistencija (30), a niko nikada u Francuskoj nije imao niz poput njegovog - 84 uzastopne utakmice.




tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara