(©Reuters)
(©Reuters)

Korintijans na krilima Žoa i Kazaresa nastavio uspon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 02:35

Veliki zeleni ostaju zakucani za dno tabele u Brazileiru

Igrao je Gojas protiv tradicije i nije uspeo da je sruši. Korintijans je iz osmog međusobnog okršaja u nizu izašao neporažen, slavio je šesti put i potvrdio je da mu je Gojas večita mušterija - 2:1

Naslućuju se bolji dani za Timao. Korintijans je tek drugi put od početka sezone povezao dva trijumfa, a na poslednjih pet duela ostao je neporažen. Popeo se sastav Vagnera Mansinija na deveto mesto i sada već može da mašta o višim pozicijama. To mu dozvoljavaju izdanja koja pruža u minulom periodu. Gojas je stigao kao poručen da napumpa samopouzdanje Žoa i saigrača. A nije sve tako dobro počelo po domaćina.

Izabrane vesti

Gol Fernandaa za Gojas na asistenciju Daglasa Bađa u 3. minutu bio je hladan tuš za Korintijans. Timao se nije pošteno ni zagrejao, a kamoli ozbiljnije zapretio i već je bio u rezultatskom deficitu. Bađova lopta bila je perfektna, a napadač Gojasa ju je iz neposredne blizine elegantno smestio u mrežu i prekinuo post od četiri utakmice bez gola. Sve zasluge za prvi, a kasnije i za drugi gol Korintijansa idu na račun Huana Kazaresa. Pronašao je kolumbijski vezista Gustava Moskita koji je iskoristio priliku koja mu se ukazala. Nije oklevao i doneo je Korintijansu izjednačenje.

Nepotrebno su komplikovali igrači Gojasa ispred svog kaznenog prostora početkom drugog poluvremena. Bili su gosti neodlučni, a to je znao da iskoristi Huan Kazares. Kolumbijski ofanzivni vezista ukrao je loptu, odmah je se oslobodio pravovremenim dodavanjem, a Žo je u 51. minutu doneo preokret domaćinu i ispostaviće se postavio konačnih 2:1.

Gospodario je Timao terenom, pogodio prečku, poništen mu je i gol u prvom poluvremenu. Ostavio je Korintijans bolji utisak. Bio je konkretniji i zasluženo su se Mansinijevi izabranici radovali nakon poslednjeg zvižduka. Ipak, ima Gojas za čim da žali i bod bi mu bio zlata vredan u borbi za opstanak. Fenjeraš je sve bliži drugom rangu.


BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Sport Resife - Gremio 1:1 (1:0)

/Dalberto 10 - Kaneman 52ck, Pepe 73p/

Nedelja

Koritiba - Botafogo 1:2 (1:0)

/Neilton 27 - Raul Pedro 75, 82/

Internasional - Palmeiras 2:0 (1:0)

/Edenilson 10, Juri Alberto 83/

Bragantino - Atletiko PR 0:1 (0:1)

/De Souza 26/

Vasko da Gama - Santos 1:0 (1:0)

/Karlinjos 9/

Flamengo - Baija 4:3 (2:0)

/Enrike 5, Isla 33, Pedro 82, Vitinjo 90 - Ramirez 50, Žunior 56, 59/

Ponedeljak

Fortaleza - Seara 0:2 (0:0)

/Lima 47, Kleber 55/

Korintijans - Gojas 2:1 (1:1)

/Moskito 14, Žo 51 - Fernando 3/



tagovi

Brazil 1GojasKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara