Kopa Libertadores: Provala oblaka u Aveljanedi, tri poništena gola i start koji je umalo završio karijeru Lisandra Lopeza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 04:05

Na kraju - 1:1

Ni drugi finalista prošlogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores noćas nije uspeo da slavi. Posle River Plejta koji je odigrao 1:1 sa Atletiko Paranenseom u Kuritibi, najpopularniji brazilski klub Flamengo remizirao je istim rezultatom u Aveljanedi. Rasing je imao velikih problema uoči utakmice, sportski direktor Dijego Milito usled neslaganja s predsednikom najavio je odlazak, trener Sebastijan Bekasese nije mogao da računa na četvoricu standardnih igrača, a ni poslednji rezultati nisu bili blistavi. Daleko od toga. Pa ipak, domaćin je zbio redove, odigrao kuražno i uspeo da s ovih 1:1 zadrži kakve-takve šanse uoči revanša koji je na programu 1. decembra na Marakani.

Prava provala oblaka tokom svih 90 minta otežavala je igračima da pruže najbolje što znaju. Imajući u vidu da se Rasing malo više zatvorio (5-4-1) i nastojao da ne primi gol - ili da ih primi što manje - može se reći da je težak teren išao na ruku domaćinu, međutim na kraju, kada je podvučena crta, statistika kaže da Rasing ni najmanje nije bio u podređenom položaju, odnosno da je čak nešto više napadao.

Izabrane vesti

Meč u Aveljanedi obeležio je jedan brutalan start Mateusa Tulera zbog kojeg je isključen u 82. minutu, odnosno dva sjajna prodora i dve asistencije koje su prethodile pogocima. Uz sve to videli smo dva poništena gola domaćinu (drugi čak dosta sporan) i jedan gostima.

Vodeći gol za Rasing postigao je Ektor Fertoli, ali veći deo posla odradio je desni spoljni Fabrisio Domingez. Izigrao je praktično celu odbranu Flamenga i kao na tacni poslužio Fertolija. Samo tri minuta kasnije - izjednačenje. Poput Domingeza ovoga puta solo akcija Bruna Enrikea i lagana realizacija Gabrijela Barbose - 1:1.

Najbolji period igre Rasing je imao početkom drugog dela susreta. U tom periodu poništena su mu dva gola, od čega jedan Lisandru Lopezu, čuvenom 38-godišnjem napadaču koji na pogodak čeka, verovali ili ne, skoro 35 sati?! I dok u ovom slučaju nije bilo mnogo dileme, jer asistent je prethodno napravio faul na Evertonom Ribeirom, kod drugog, utisak je, lopta nije napustila granice igrališta kako je sudija ocenio.

Lisandro Lopez imao je dosta sreće u tom 82. minutu kada ga je pokupio Tuler. Otvoreni đon na cevanicu. Posle pregleda snimka nije bilo dileme - crveni karton. Da Lopez nije malo povukao nogu i poskočio, vrlo moguće da bi došlo do preloma, a to bi verovatno značilo kraj karijere za iskusnog centarfora i nekadašnjeg reprezentativca Argentine...

Pobednik ovog dvomeča u četvrtfinalu ide na boljeg iz okršaja Boka Juniors - Internasional. Veliki derbi kuca na vrata...

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA

Utorak

Atletiko Paranense - River Plejt 1:1 (0:0)

/Bisoli 58 - Dijaz 90/

LDU Kito - Santos 1:2 (1:1)

/Hulio 45+2 - Soteldo 7, Marinjo 59pen/

Sreda

Rasing - Flamengo 1:1 (1:1)

/Fertoli 12 - Barbosa 15/

23.15: (3,80) Delfin (3,30) Palmeiras (2,05)

23.15: (1,63) Indepedijente Del Valje (3,80) Nasional (5,70)

Četvrtak

01.30: (2,85) Internasional (2,80) Boka Juniors (2,90)

01.30: (1,60) Libertad (3,80) Vilsterman (6,00)

Petak

01.30: (3,80) Guarani (3,30) Gremio (2,05)



tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara