Ivanić, Stanković i Katai (©Star Sport)
Ivanić, Stanković i Katai (©Star Sport)

Ko je glavni igrač Zvezde? Mrtva trka između Kataija i Ivanića

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 16:39

Dvojica igrača odigrala po 19 mečeva ove sezone, uz identičan učinak od 10 golova i pet asistencija

Dugo se dvojica igrača Crvene zvezde nisu na takav način uklapala kao što to čine Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, pa se njih dvojica, bez mnogo dvoumljenja, mogu nazvati glavnim igračima srpskog šampiona u dosadašnjem toku sezone. Interesantno, obojica imaju identičan učinak ove jeseni, uz gotovo jednak broj minuta na terenu. Katai je proveo 1.832 minuta na terenu, a Ivanić 1.392.

Oba igrača su zabeležila po 19 nastupa ove sezone u dresu Crvene zvezde, postigla po 10 golova i ostvarila po pet asistencija, što je učinak sa kojim se ne može pohvaliti nijedan drugi igrač u ekipi Dejana Stankovića, iako je bilo onih poput Milana Borjana, Milana Rodića i Mohameda el Fardu Bena, koji su dali ogroman uticaj evropskim rezultatima ove jeseni.

Izabrane vesti

Aleksandar Katai je na 12 mečeva u Superligi postigao sedam golova (het-trik protiv TSC-a, Radnički, Mladost, Partizan i Inđija), a asistirao je protiv Novog Pazara, Mačve, TSC-a i Voždovca. Što se tiče Evrope, pogodoio je protiv Ararata, Slovan Libereca i Genta, a asistirao u duelu sa Tiranom.

Ivanić je u Superligi na 12 mečeva postigao šest golova, pogodivši mrežu Novog Pazara, TSC-a, Čukaričkog, Voždovca i Napretka dva puta, dok je asistirao protiv Radničkog, Voždovca i Napretka, a protiv Kruševljana je delovao nezaustavljivo. U evropskim takmičenjima je pogodio protiv Evrope dva puta i Omonije, dok je asistencije zabeležio protiv Ararata i Slovan Libereca. Upisao se u strelce i protiv Zlatibora u Kupu Srbije, pa je tako sustigao Kataija na listi strelaca.

Crvena zvezda do kraja godine ima još devet utakmica u svim takmičenjima. U Superligi je očekuje derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu, pa mečevi sa Radom, Zlatiborom, Bačkom i Metalcem, a u Evropi okršaji sa Gentom, Hofenhajmom i Liberecom. Još uvek nije poznat termin meča osmine finala Kupa Srbije sa Radom na Banjici.

MIRKO IVANIĆ:

MINUTI: 1329

UTAKMICE: 19

GOLOVI: 10

ASISTENCIJE: 5

ALEKSADAR KATAI:

MINUTI: 1382

UTAKMICE: 19

GOLOVI: 10

ASISTENCIJE: 5


tagovi

Mirko IvanićAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara