Hoze Ignjatio Bobadilja (©Reuters)
Hoze Ignjatio Bobadilja (©Reuters)

Kada nema Bobadilje dobar je i – Bobadilja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 02:37

Gvarani pobedio bez najbolje igrača

Nije bilo za one sa slabim srcem i tankim živcima, pogotovo ako navijaju za Gvarani!

Jedan od najvećih klubova Paragvaja, koji je 11 puta osvajao šampionsku titulu, broji teške dane u domaćem prvenstvu, utakmicu 6. kola Klausure protiv San Lorenca dočekao je na pretposlednjem mestu tabele. I odigrao je meč za infarkt.

Izabrane vesti

Kada je Ričard Salinas u 97. minutu postigao gol za San Lorenco, možda je bilo i onih među navijačima Gvaranija kojima se to odrazilo na zdravlje. Na njihovu sreću, pomoćni sudija je mahnuo ofsajd, tako da je pogodak poništen i ostala je crno-žutima pobeda od 2:1, posle koje se lakše diše.

Pored slabe forme, dodatni udarac za Gvarani je bio što je u poslednjem trenutku ostao bez najboljeg igrača Raula Bobadilje. Nekadašnji golgeter nekoliko nemačkih klubova dobio je poziv u reprezentaciju, pa je tim iz Asunsiona morao bez njega u borbu po bodove.

Ali kada nema Bobadilje, istupio je – Bobadilja. Samo sa drugačijim imenom. Ovog puta junak Gvaranija se zove Hoze Ignjatio i igra na mestu zadnjeg veznog, ali je protiv San Lorenca postigao šesti gol u sezoni. Upravo je njegova strela u 61. minutu donela pobedu domaćem timu.

Nije delovalo da će se tako veselo završiti kada je istekao 45. minut igre. San Lorenco je vodio sa 1:0 na poluvremenu golom Mina i delovalo je da kontroliše situaciju. Ipak, u 56. minutu Gvarani je dobio penal, koji je Baez pretvorio u gol za izjednačenje, dok je Bobadilja pet minuta kasnije preokrenuo rezultat u korist crno-žutih.

I tako je ostalo do kraja. I pored Salinasovog pogotka u 97. minutu, ali koji je postigao iz ofsajda...



 


tagovi

ParagvajGuaraniSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara