Dmitri Žitnikov (©AFP)
Dmitri Žitnikov (©AFP)

Partizanova potencijalna transfer bomba – Dmitri Žitnikov

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 15:18

Iskusni ruski srednji/levi bek iz Visle Plock mogao bi da bude kapitalno pojačanje crno-belih rukometaša, saznaje Mozzart Sport

Rukometna sezona je u punom jeku. Partizan je letos najavio velike ambicije, odlično je tim Đorđa Ćirkovića krenuo u novo prvenstvo, pobedio jedanaestrukog uzastopnog šampiona Vojvodinu u Novom Sadu na premijeri, jedini je bez poraza u Super rukometnoj ligi Srbije, ali agilno rukovodstvo kluba iz Humske želi još jači tim, da se napadnu oba domaća trofeja, ali i EHF kup gde crno-beli mogu daleko.

Pred početak sezone u crno-beli tabor stigao je iranski čuvar mreže Said Heidarirad, sa zavidnim stažom u Ligi šampiona u dresu Dinama iz Bukurešta, a nova meta Partizana je proslavljeni ruski srednji/levi bek iz Visle Plock Dmitri Žitnikov, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Prema saznanjima našeg portala, crno-belima je ponuđeno potencijalno najveće ime koje bi moglo da igra u srpskom rukometu u poslednjih desetak godina. Osim njega, u igri je i jedan bek iz Tunisa, pa je odluka na klubu iz Humske koji bi narednih dana mogao da preseče. Sigurno da se dosadašnja cena Žitnikova na godišnjem nivou piše šestocifrenim brojem, ali ono što ide u prilog crno-belima je da je ruski bek u drugom planu u taboru poljskog šampiona Visle iz Plocka.

20.45: (1,35) Nekse (8,50) Vojvodina (4,00)

Veteran rođen 1989. godine nije bio među 16 igrača u tri meča Lige šampiona u kojima je tim Ćavija Sabatea pretrpeo poraze od lisabonskog Sportinga, bukureštanskog Dinama i Pari Sen Žermena. Na poziciji srednjeg beka je velika gužva u taboru Visle, tu su Miha Zarebec, Đerđ Fazekaš i mladi Slovenac Mitja Janc, dok je na levom beku prva opcija Mađar Zoltan Sita.

Žitnikov narednog meseca puni 35 godina, verovatno više nije nivo za Ligu šampiona, ali nema sumnje da bi mu iskustvo u evroeliti od skoro decenije i po bilo od velike koristi timu Đorđa Ćirkovića. On je rođen u Slovačkoj, afirmisao se u najboljem ruskom timu Čehovskim Medvedima, gde je proveo od 2010. do 2015. godine. Sledeće dve sezone je proveo u Visli, da bi od 2017. do 2021. godine bio u komšiluku u Segedinu, u PIK Segedu. Pre tri godine se vratio u Plock i imao zapažen učinak dve godine.

Prošle sezone je manje igrao, dao je 19 golova u Ligi šampiona. U povratničkoj sezoni u Visli je postigao 51 gol u Ligi šampiona. Najefikasniji je bio u sezoni 2014/2015 kada je za Medvede 59 puta pogodio metu, što mu je donelo transfer u ekipu iz Plocka.

Žitnikov je snažne konstitucije, visok je 197 centimetara, težak 100 kilograma, a može da pokrije poziije srednjeg i levog beka. Dugogodišnji je reprezentativac Rusije.

Partizan je prošle sezone osvojio Kup Srbije, prvi trofej posle 11 godina. Letos je u Humsku stiglo desetorica novajlija, a neki su tokom priprema i na početku sezone dobili odrešene ruke. Prvo je bilo otpisano desno krilo Luka Lazić, zatim i iskusni golman Nemanja Marjanović, posle dolaska Heidarirada u Humsku, dok dres crno-belih više ne nosi ni pivotmen Filip Leovac koji je letos stigao iz Izraela, ali se kratko zadržao u Humskoj.

Kapiten tima Nikola Zečević nije igrao protiv Vranja i pančevačkog Dinama zbog problema s preponama i neizvestan je za petak i duel petog kola Super rukometne lige Srbije sa Metaloplastikom na Banjici.



tagovi

RK PartizanDmitri Žitnikov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara