Foto: AFP
Foto: AFP

Gvajakil bio spreman da slavi Barsela, ali na kraju je fešta u Santa Feu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 01:23

Argentinski tim ukrstiće koplja sa Baijom

Da je Emelek izuzetno čvrst tim koji na svom terenu ne prima često više od jednog gola, to je aksiom. U poslednjih deset mečeva, pre večerašnjeg, samo dva puta se dogodilo da je odbrana ekipe iz Gvajakila kapitulirala dva ili više puta. Ove večeri, kada je bilo najpotrebnije, defanziva nije blistala, poklonjen je penal Unionu koji je posle poraza 1:0 u svom Santa Feu uspeo da se vrati u revanšu i domogne se osmine finala Kopa Sudamerikane - 1:2. Ukupan rezultat dvomeča 2:2, ali Argentince dalje vodi bolji golgeterski saldo u gostima.

Posle Atletiko Mineira, fudbaleri argentinskog tima preskočili su još jednu prepreku, iako je u jednom momentu delovalo da će stanovnici Gvajakila izaći na gradske ulice i skandirati ime Fakunda Barsela, Urugvajca koji je pogađao po jednom u oba duela dvomeča. Sreća koja se osmehnula gostima i poklonjen jedanaesterac, uticali su da Barselo ipak ne dobije epitet heroja.

Izabrane vesti

Gosti su poništili prednost Emeleka iz prve utakmice posle dvadesetak minuta igre. Lopta je prvo uz dosta sreće stigla do Kabrere, koji je takođe uz određenu pomoć fortune zatresao mrežu rivala. Klub iz Santa Fea je stvarao i propuštao prilike tokom drugog dela igre – najozbiljniji pokušaj je u 58. minutu sa gol linije glavom počitio Legisamon, da bi nedugo zatim gosti bili kažnjeni. Rohasov udarac zaustavio je Mojano, ali se na pravom mestu našao pomenuti Fakundo Barselo i rutinski poslao loptu u mrežu. Emelek je imao rezultat koji ga vodi u osminu finala. Sve do gluposti Vilmara Godoja i igranja rukom u sopstvenom šesnaestercu. Situacija jasna kao dan, a siguran realizator sa bele tačke bio je Fernando Markez. Pedro Ortiznije stigao ni da se baci.

Do kraja se itekako osetila nervoza Los Elektrikosa, čije su negativne vibracije bile na visokoj frekvenciji, donosivši mnogo čarki u samom finišu. Union nije dozvoli da ga nervoza rivala izbaci iz balansa, pa će se u borbi za četvrtfinale sastati sa boljim iz okršaja Baija – Melgar.

KOPA SUDAMERIKANA - 1/16 FINALA, REVANŠI:

Sreda:

Sao Paulo - Lanus 4:3 (1:2), prvi meč 2:3

Defensa i Hustisija - Sporting Lukenjo 1:1 (0:1), prvi meč 2:1

River Plejt - Atletiko Nasional 3:1 (2:1), prvi meč 1:1

Uančipato - Feniks 1:1 (0:0), prvi meč 1:3

Četvrtak:

Penjarol - Velez Sarsfild 1:1 (0:0), prvi meč 0:0

Deportivo Kali - Miljonarios 2:2 (1:2), prvi meč 2:1

Karakas - Vasko 0:0, prvi 0:1

Emelek - Union Santa Fe 1:2 (1:0), prvi meč 1:0

Estudijantes Merida - Kokimbo 0:2 (0:1), prvi meč 0:3

Petak:

Atletiko Tukuman - Independijente 1:1 (1:1), prvi meč 0:1

Baija - Melgar 4:0 (4:0), prvi meč 0:1

Junior - Plaza Kolonija 0:0, prvi meč 1:0

Universidad Katolika - Sol Amerika 2:1 (0:0), prvi meč 0:0


tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara