Gaučosi bez problema (©AFP)
Gaučosi bez problema (©AFP)

Dan kad je Argentina shvatila da ne mora svaka na Mesija

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 03:19

Komforna pobeda u Limi, Peru je još i dobro prošao

Opekli su se u prošlom kolu protiv Paragvaja kod kuće, ovog puta ništa nisu prepustili slučaju. Fudbaleri Argentine su na gostovanju u Limi slavili sa 2:0 i Peruance ostavili sa osećajem da su još i dobro prošlo s obzirom na to kako je utakmica tekla.

Gaučosi su naime na vreme postigli golove – prvi je u 17. minutu potpisao Štutgartov Nikolas Gonzales, jedan od najvećih izuma selektora Lionela Skalonija, da bi već u 28. Lautaro Martinez duplirao prednost – pa su u nastavku mogli da se prepuste i igraju bez opterećenja što je retkost u argentinskoj selekciji, koja je poslednjih sezona svikla na razočaranja zbog toga što ekipa sa Lionelom Mesijem uvek ima najviša očekivanja. A rezultata nije bilo na tom nivou.

Izabrane vesti

U Limi nije bilo Mesija. Ne bukvalno, igrao je on, pokretao akcije, posebno u drugom poluvremenu, ali nije bilo onih tako iritantnih scena kad se svi saigrači sklone od Barseloninog asa i samo čekaju da on nešto napravi sam protiv svih.

Ne, ovog puta su igrali i drugi. Pre prvog gola lepo su kombinovali Đovani Lo Selso i Nikolas Taljafiko, ovaj drugi Lautarov je odličnim pasom u prostor ucrtao Leandro Paredes.

Nije to bilo posebno impresivno izdanje, ali Mesi se smejao. Tradicionalno je on bio taj koji je uvek nosio najveći teret na leđima, sad je konačno dočekao i da aplaudira saigračima. Pa nek je Peru jedan od retkih rivala protiv kojeg nije postigao gol, a susreo se sa njima evo već šesti put. Samo kad su drugi shvatili da u fudbalu cilj nije dodati najboljem na terenu, no stići do gola. Bar na jedan dan radili su to Argentinci bez Mesija.

Peruanci su probavali nekim očajničkim pokušajima iz daljine, ali još jednom: dobro su i prošli kako su mogli, jer imali su Gaučosi još nekoliko pretećih akcija i vrlo lako su mogli da prime još dva ili tri gola. Ovako, bar su izbegli katastrofu, iako posle četiri kola imaju samo jedan bod i zajedno sa Bolivijom neočekivano nose fenjer u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Argentina se pak uspravila posle remija sa Paragvajem i sada je druga na tabeli sa dva boda zaostatka za Brazilom pred lud nastavak kvalifikacija u martu. Tada ih očekuje prvo megdan sa Urugvajem – istina bez Edinsona Kavanija – a onda i Brazilom. Mada ne vidimo kako bi bilo jedni bilo drugi mogli da ostanu bez mundijalske vize. Ipak su prejaki za konkurenciju. Uostalom, nema mnogo ekipa luksuz da sa klupe uvodi asove kakvi su Lukas Okampos, Anhel Di Marija...

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE, ČETVRTO KOLO:

Ekvador – Kolumbija 6:1 (4:1)

/Arboleda 7, Mena 9, Estrada 32, Areaga 39, Plata 78, Estupinjan 91 – Rodrigez 45pen/

Venecuela – Čile 2:1 (1:1)

/Del Pino 9, Rondon 81 – Vidal 15/

Urugvaj – Brazil 0:2 (0:2)

/Artur 34, Rišarlison 45/

Paragvaj – Bolivija 2:2 (1:2)

/Romero 19pen, Gomez 68 – Moreno 41, Sespedes 45/

Peru – Argentina 0:2 (0:2)

/Gonzales 17, Martinez 28/



tagovi

Argentinafudbalska reprezentacija ArgentineJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara