Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Rukovodstvo Mančester Junajteda sastanči u Londonu, glavna tema - trener

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.24. | 09:50

Ten Hag otišao na kraći odmor uveren da će ponovo dobiti podršku kluba

Na oktobarsku reprezentativnu pauzu Mančester Junajted je otišao sa najgorim startom sezone u Premijer ligi ikada. Tim sa Old Traforda nalazi se tek na 14. mestu engleskog prvenstva, sa svega osam bodova iz sedam utakmica. U poslednja tri kola Crveni đavoli su osvojili dva boda i to bez postignutog gola, pošto su igrali 0:0 sa Kristal Palasom i Aston Vilom, a izgubili sa 0:3 kod kuće od Totenhema.

Još od prošle sezone među navijačima je nezadovoljstvo radom holandskog trenera Erika ten Haga, ali je dosad klub čvrsto stajao iza njega. Uveren je bivši strateg Ajaksa da će tako biti i ovaj put, pa je slobodne dane na početku reprezentativne pauze iskoristio da ode na kraći odmor, iako se ovog utorka u Londonu sastaje rukovodstvo Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Iako je reč o ranije zakazanom sastanku, pošto su suvlasnici Džim Retklif i Džoel Glazer uveli praksu da se jednom mesečno sastaju sa ostalim klupskim čelnicima (prošlog meseca je to bilo u Barseloni) kako bi razgovarali o aktuelnostima i budućim potezima kluba, nema sumnje da će se na dnevnom redu naći i pitanje trenera. Engleski mediji pišu da se rukovodstvo Mančester Junajteda aktiviralo odmah posle remija u Birmingemu i počelo da razmatra opcije koje ima. Na sastancima su bili i Aleks Ferguson, Geri Nevil, predstavnici zvaničnog kluba navijača... Kao potencijalne zamene figuriraju Geret Sautgejt i Tomas Tuhel, koji su trenutno bez angažmana.

Pod Ten Hagovim vođstvom Mančester Junajted je osvojio FA kup i Liga kup, a u 125 utakmica od jula 2022. učinak je 71 pobeda, 19 remija i 35 poraza.

Bilo bi zaista iznenađenje da Holanđanin ostane na klupi, mada nije lako nađi kvalitetnog trenera spremnog da dođe u klub koji je u prethodnih desetak godina "pojeo" mnoge i igrače i trenere.


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara