Buongiorno Italia: Ronaldo će da igra do 40. godine, Laciju oduzimaju bodove

Vreme čitanja: 6min | pet. 13.11.20. | 13:16

Mnogobrojne analize dominiraju u današnjim izdanjima italijanske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski listovi su puni analiza tokom pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih utakmica. Tako Gazeta zaključuje da Inter može da se preporodi samo sa Lukakuom u vrhunskoj formi a Korijere da Roma više ne zavisi od golova Edina Džeka budući da su se već desetorica igrača Đalorosih upisala u strelce. Piše se i da je Kristijano Ronaldo postavio novi lični cilj: postati najbolji strealc u istoriji u 2022.godini a njegov kondicioni trener tvrdi da će igrati fudbal do svoje četrdesete godine .

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lu samo ti možeš da spaseš Inter”, poručuje sa naslovnice Gazeta imajući u vidu veoma težak kalendar koji očekuje Nerazure do Nove godine. “Potreban je instinkt golegetera za povrataka na pobedničke staze. Brojevi potvrđuju: Inter previše zavisio od Lukakua da bi mogao da igra bez njega”, tvrdi Gazeta. U tekstu se navodi da je bez Lukakua tim Antonija Kontea zabeležio dva remija i poraz i da je Belgijanac jedini igrač koji nema adekvatnu alternativu u sastavu Intera.

I dok se o Lukaku pišu bajke, u drugom tekstu, Gazeta se vraća na jedan od ključnih problema na startu sezone Intera: Kristijan Eriksen. Danski reprezentativac je poručio iz tabora svoje selekcije da želi da igra. Bivši igrač Totenhema je bez okolišanja, u suštini, rekao da je car go: “Konte me ne vidi u svom timu, ima ideja koje ne uključuju moje prisustvo na terenu. Videćemo šta će se događati u januaru”, izjavio je Eriksen. U članku se dodaje da je jedino ostvarivo rešenje, u ovom momentu, razmena pozjamica između Intera i PSŽ u kojoj bi akteri bili Eriksen i Paredes.

“Albertini: Efekat iznenađenje, kao 1999. godine, moguće je da Milan osvoji skudeto”, kaže bivši as Rosonera. Demetrio je u intervju za Gazetu napravio paralelu između Milana Alberta Zakeronija i Stefana Piolija i pronašao nekoliko sličnosti između dva tima ali i šampionata. “Zakov Milan nije bio među favoritima i nismo izgledali moćno na startu sezone, posle, kako je vreme prolazilo bivali smo sve jači i jači. Ibra je lider ovog tima ali se vidi napredak drugih igrača, Ernandez je prilično napredovao i u defanzinvim zadacima dok bi Tonali trebalo što pre da se ratosilja stidljivosti na terenu”, ukazao je Albertini.

“Ronaldova misija: postati najbolji strelac svih vremena 2022. godine”, piše Gazeta da je Portugalac postavio sebi lični cilj, prestići Bicana na večitoj listi strelaca. List podseća da Ronaldu nedostaje 59 golova da dostigne češkog fudbalera a da bi već u ovoj sezoni mogao da pretekne dvojicu Brazilaca, Romarija i Pelea.

Mik Kleg lični kondicioni trener CR7 u intervjuu za milanski dnevnik tvrdi da će Ronaldo postići sigurno više od 805 golova Bicana jer će igrati fudbal do svoje 40 godine.

“Lacio rizikuje oduzimanje bodova”, izveštava Gazeta da je saslušanje klupskog lekara Ive Pulčinija pokazalo seriju propusta u primeni protokola FS Italije za suzbijanje epidemije Kovida-19. List piše da Nebeskoplavi neće izgubiti za zelenim stolom mečeve protiv Torina i Juvea ali da postoji realna opasnost da budu kažnjeni sa oduzimanjem bodova.

“Gatuzov kod: poštovanje, Mertens, rad bez prestanka. Tako je Rino promenio Napoli za 11 meseci”, analizira Gazeta kako je italijanski stručnjak, za manje od godinu dana, transformisao tim u rasulu u kandidata za titulu prvaka Italije. Kao ključni potezi se navode uspostavljenje posebnog odnosa sa igračima, veliki rad i uspešna akcija ubeđivanja Mertensa i Kulibalija, ne samo da ostanu, nego da budu motori novog rađanja Napolija.

CORRIERE DELLO SPORT

“Na teren sa virusom”, otvara današnje izdanje Korijere sa skandalom na utakmici Turska – Hrvatska, odnosno otkrivanjem da je Domagoj Vida pozitivan na koronavirus tokom polovremena. U podnaslovu se kaže da su čak devetorica fudbalera Serije A iz šest klubova u opasnosti da budu zaraženi: od Perišića i Brozovića, Pašalića, Badelja, Roga i Kalinića do Čalhanoglua, Demirala i Četina.

U drugom tekstu Korjere podseća da su, do sada, zabeležena 104 fudbalera sa Kovidom 19 u Seriji A i da su oni poprilično uticali na rezulate i tabelu Serije A i da će verovatno imati još veći uticaj u nastavku sezone.

“Lacio, i fudbaleri će morati na saslušanje”, piše Korijere da se istraga o primeni protokola FS Italije u borbi protiv Kovida-19 sve više širi i da će posle klupskog lekara Pulčinija biti ispitani i igrači Nebeskoplavih. Rimski dnevnik piše i da je Lacio, po uzoru na druge velike klubove, iznajmio avion Boing 737 i da ga je obojio u stilizovane klupske boje i orla, zaštitnog znaka kluba. Tako da će Simone Inzagi i njegovi igrači, već od meča sa sa Krotoneom, na utakmice ići klupskim avionom.

“Univerzalna Roma, već deset igrača se upisalo u listu strelaca”, iznosi se podatak da je na startu ove sezone rimski klub postigao 23 gola na deset utakmica i da su čak desetorica igrača zatresla mrežu. “To je najbolji pokazatelj da Fonsekin tim nije više zavisan od golova Edina Džeka, budući da je kapiten Rome postigao samo tri gola”, konstatuje Korijere.

“Eriksen i Sančez, unakrsna vatra na Inter”, izveštava Korijere o napadu selektora Čilea Ruede na Inter koji je optužio Nerazure da su loše lečili Sančeza dok je Danac ukazao još jednom da i pored toga što navijači žele da ga vide na terenu Konte ima drugačije ideje i drži ga na klupi.

TUTTOSPORT

“Mekeni: hoću Juve”, posvećuje naslovnicu Tutosport ovoletošnjem pojačanju Stare dame iz Šalkea. Mladi Amerikanac je u razgovoru sa kolegama iz torinskog dnevnika podsetio da je došao na pozajmicu, ali da je njegov plan da ostane u Juventusu i to veoma dugo. “Iako izgleda kao da sam na jednogodišnjoj probi već imam jako osećenje pripadnosti Juveu. Ovo je moja nova kuća”, eksplicitno je izrazio želju Mekeni da ostane u Kontinasi. Mladi fudbaler se osvrnuo i na problem rasizma navodeći da su ga u Nemačkoj nazivali majmunom i da ga je zato veoma dirnulo kada mu je predsednik kluba Andrea Anjeli lično poklonio knjigu o Nelsonu Mendeli. “Borba protiv rasizma i diskriminacija mora da bude bobra celog društva”, smatra Mekeni.

“Milan je sve dalji od produžetka ugovora sa Čalhanogluom: Turčin traži 7 miliona evra”, otkriva Tutosport detalja pregovora menadžera turskog reprezentativca i uprave Rosoenera. U tekstu se kaže da su Čalhanogluovi agenti već uspostavili kontakte sa Interom, Mančester Junajtedom i još par top evropskih klubova kako bi testirali interesovanje za njihovog klijenta. Na strani Čalhanoglua je činjenica da mu ugovor ističe sledećeg leta i budući da će tada imati 27 godina želi da poptiše ugovor svoje karijere koji će obezbediti njegovu i budućnost njegovih potomaka.

“Strategija Torina da stigne do Toreire”, piše Tutosport da klub Urabana Kaira prvo želi da dobije jasan odgovor Urugvajca da li želi da se preseli u Pjemonte i tek onda da otvori pregovore sa Atletikom Madridom o pozajmici u januaru sa pravom otkupa u junu. List piše i da se bliži povratak Bazelija na teren, odnosno da se Marko Đampaolo nada da će ga imati na raspolaganju za derbi sa Juventusom.

“Inter besan na Čile zbog Sančeza”, svedoči list o žestokoj reakciji Nerazura na optužbe selektora južnoameričke zemlje da Nerazuri nisu tretirali povedu Aleksisa Sančeza na adekvatan način i da se zato povredio. U Interu su se razbesneli zato što je napadač praktično igrao na kašičicu u poslednjih mesec dana jer je došao povređen sa nastupa za nacionalnu selekciju. A da sve bude još iritantnije za Nerazure, Sančez će večeras, po svoj prilici, igrati protiv Perua.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Đenaro GatuzoKristijano RonaldoRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara