Navijačica Makedonije (©Reuters)
Navijačica Makedonije (©Reuters)

Bivši omladinac Partizana deveti Srbin u 1. MFL

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.22. | 23:48

Marko Šimunović novi fudbaler Pobede iz Prilepa

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja/

Prelazni rok i dalje je aktivan, ali po trenutnom preseku stanja u najjačem rangu makedonskog fudbala trenutno je devet srpskih igrača.

Izabrane vesti

Posle Dušana Jokovića (Akademija Pandev), Vanje Vučićevića (Makedonija ĐP), Uroša Mirkovića (Tikveš), Ognjena Đurkovića (Pobeda), Marka Marinkovića, Vladimira Petrovića, Filipa Obradovića i Faruka Bihorca (svi Sileks), stigao je i Marko Šimunović.

Nekadašnji đak Partizanove škole potpisao je za Pobedu iz Prilepa, tako da će se pridružiti pomenutom Đurkoviću. Reč je o 22-godišnjem desnom beku, inače poniklom u Vardaru, pre nego što je otišao u mlađe kategorije crno-belih. Oprobao se Šimunović čak i u Vitoriji Setubal, ali nije se dugo zadržao u Portugaliji. Pošto ima i makedonsko državljanstvo, u 1. MFL nastupaće kao domaći igrač.

U Pobedi će mladi fudbaler raditi pod nadzorom trenera Bobana Babunskog, bivšeg reprezentativca Makedonije koji je preuzeo tim po povratku nekadašnjeg šampiona i osvajača kupa u prvoligaški fudbal.

Prilep važi za jedan od najfudbalskijih gradova u Makedoniji, a Pobeda svoje utakmice igra na stadionu Goce Delčev, na kom je 2005. u Intertoto kupu gostovalo Smederevo. Povratak u najjači rang probudio je i nadu među navijačima da će ponovo gledati svoj klub na međunarodnoj sceni u skorije vreme.

Pokušaće Marko Šimunović da im pomogne u tome.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1Letnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara