Vitor Roke (©RealBetis)
Vitor Roke (©RealBetis)

Barsa otvara prostor za Olmovu registraciju: Vitor Roke otišao posle osam meseci

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 10:41

Brazilac pojačao Betis

Stigao je Dani Olmo u Barselonu još pre više od dve nedelje, ali debitovao još nije. Zapravo, nije ni mogao jer ga katalonski klub nije ni registrovao. Ali rade na Nou Kampu prethodnih dana na odlascima koji bi to omogućili, a poslednji u nizu tiče se Vitora Rokea.

Mladi Brazilac, pristigao u januaru ove godine iz Atletiko Paranaensea za 40.000.000 evra, napustio je klub posle samo osam meseci i pojačao Betis.

Izabrane vesti

Reč je o jednogodišnjoj pozajmici, uz opciju da 19-godišnji napadač potom ostane još godinu dana na Benito Viljamarinu. Imaće andaluski klub opciju da otkupi 80 odsto Rokeovog ugovora za 25.000.000 evra, ali i Barsa da istu spreči bez ikakve novčane naknade po završetku aktuelne sezone i vrati ga u svoj tim ukoliko odluči da joj je potreban. Ukoliko pak ne dođe do toga i Betis odluči da pomenutu opciju iskoristi posle druge sezone, Blaugrana će imati opciju povratne klauzule od 27.000.000 evra.

Betis će sve vreme pokrivati čitavu Rokeovu platu, a Barsa je pored pomenutog, imala još jedan zahtev, da Brazilac nema pravo nastupa protv nje. Međutim, sam fudbaler nije pristao na ovaj uslov te će biti u mogućnosti da se suprotstavi svom dojučerašnjem timu i pokaže mu kako se o njega ogrešio.

Ćavi mu nije previše verovao, čak i onda kada Robert Levandovski nije bio u formi, te je Roke na 16 utakmica u svim takmičenjima sakupio tek nešto više od 350 minuta i postigao dva gola. U Betisu bi trebalo da ima značajno bitniju ulogu pošto je Manuel Pelegrini do danas bio bez klasičnog napadača. Borha Iglesijas otišao je u Seltu, Vilijan Žoze u moskovski Spartak, a Sedrik Bakambu se povredio te je u nedelju protiv Alavesa najistureniji bio Ajtor Ruibal, inače desni bočni.


tagovi

Vitor RokeBarselonaBetistransferiTransferi uživoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara