Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Od Vlahovića se očekuju golovi za prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | pon. 26.08.24. | 10:28

Dolazak Nika Gonzalesa, pa i najavljeni transferi Kopmejnersa i Sanča trebalo bi da srpskom špicu obezbede više šansi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus završava u velikom stilu kampanju pojačanja - posle Nika Gonzalesa, dolazi red na Teuna Kopmejnersa i Džejdona Sanča - i želi da počne šampionat u još boljem svetlu: izbijajući na prvo mesto tabele Serije A posle samo dva prvenstvena kola. Zadatak neće biti lak jer je Verona u premijernom meču protiv Napolija pokazala da uprkos velikoj letnjoj rasprodaji opet ima tim kadar da zagorča život velikima u Seriji A. U drugom današnjem meču se sastaju Kaljari i Komo u potrazi za prvim golovima u ovom šampionatu.

Izabrane vesti

VERONA - JUVENTUS (20.45)

Meč u Veroni vredi prvo mesto. Sticajem okolnosti ko večaras pobedi na Bentegodiju zaseće sam na čelo Serije A. Sve oči su uprte u Dušana Vlahovića. Srpski centarfor i pored toga što nije posigao regularan gol protiv Koma bio je najzapaženija figura na terenu sa jednim poništenim pogotkom, dva stative, tri šanse i jednom asistencijom. Plus, Dušan se na terenu ponašao kao pravi lider, predvodnik novog podmlađenog Juventusta (protiv Koma su čak sedmorica od 11 igrača na terenu bila rođena u novom milenijumu).

Bjankoneri se uzdaju i u tradiciju jer Vlahović u avgustu po pravilu trese mreže. Na 11 mečeve u karijeri odigranih u najtoplijem mesecu Dušana je zatresao mrežu čak u sedam utakmica. Dakle, Verona je upozorena.

Tokom nedelje u Kontinasi se radilo na uvežbavanju akcija i kretnji koje bi trebalo što češće da dovode u poziciju Vlahovića da šutira ka protivničkom golu. Potezi Stare dame i na fudbalskoj pijaci upućuju da će DV9 biti centralna fgura Bjankonera. Dolazak Nika Gonzalesa i najavljeni Kopmejnersa i Sanča znače još više asistencija za Vlahovića.

U timu Bjankonera će biti nekoliko izmena u odnosu na startnu postavu protiv Koma, pre svega jer su Vea i Tiram povređeni, van stroja je i dalja velike nada crnogorskog fudbala Vasilije Adžić. Imajući u vidu bacanje u vatru Embangule u meču sa Komom neće biti iznenađenje ako Tijago Mota ostavi na klupi opet nekog od senatora poput kapitena Danila i pruži šansu mladom Savoni na poziciji desnog beka.

Za dva mesta u veznojliniji konkurišu troijca igrača, Embangula, Fađoli i Duglas Luiz, svi ostali starteri iz prvog meča će biti potvrđeni. Kalulu će ući u konkurenciju sa Gatijem za startera tek posle septembarske pauze u prvenstvu.

U timu Verone u odnosu na početnu formaciju protiv Napolija biće jedan ili dve izmene. Prva je siguna jer se Serdar povredio i umesto njega će igrati Belahjane dok Paolo Zaneti razmišlja da li da pošalje na teren od prvog minuta junaka pobede nad Napolijem Moskeru ili da ga čuva, kao džokera, za drugo poluvreme.

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Davidovič, Kopola, Frese - Čačua, Duda, Belahjane, Lazović - Livramento, Kastanos - Moskera (Tengšted)

JUVENTUS 4-2-3-1: Di Gregorio - Savona, Gati, Bremer, Kabal - Duglas Luiz, Lokateli - Embangula, Jildiz, Kambijazo

KALJARI - KOMO (18.30) 

Meč u Kaljariju će biti pod velikim rizikom zbog visokih temperatura na Sardiniji i budući da se meč igra u 18.30 ne treba očekivati utakmicu u visokom ritmu. Komo neće moći, zbog birokratskih razloga, da pošalje na teren svoje novo pojačanje Nika Paza kojem se proriče velika budućnost u Real Madridu i Maksima Peronea iz Mančester Sitija. Obojica su došla u Komo na pozajmicu sa nadom da će uz Seska Fabregasa napraviti važne kvalitativne skokove u karijeri.  

Fabregas i protiv Kaljarija ima nameru da pošalje na teren vrlo ofanzivnu formaciju sa duplim špicom Kutrone-Beloti i veoma ofanzivnim krilima De Kunjom i Strefecom. Protiv Juvea takva postavka nije dala željene rezultate, ali bi protiv Kaljarija mogla da funkcioniše.

Nikola ima nameru da pošalje istu postavu na teren kao protiv Rome, jedina dilema je u odbrani gde bi Vietesku mogli da zamene Mina ili Palomino.

Kaljari i Komo nisu postigli golove na premijernim mečevima u Seriji A, ali je bolji utisak ostavio tim Davida Nikole protiv Rome nego ekipa Seska Fabregasa protiv Juventusa, ne samo zato što je Kaljari osvojio bod, a Komo izgubio.

Sardima nedostaju samo Zortea i Makombu, a lombardijska ekipa je doputovao bez Abildgarda, Bazelija, Varana i Verdija.

KALJARI 3-5-2: Skufet - Zapa, Vieteska, Luperto- Aci, Dejola, Prati, Marin, Auđelo - Luvumbo, Pikoli

KOMO 4-4-2: Rejna - Jovine, Goldaniga, Barba (Dosena), Moreno - Strefeca, Braunder, Maciteli, De Kunja - Kutrone, Beloti 

SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49 - Isaksen 90+5/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Nedelja

Fjorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)

/Di Lorenco 45+2, Kvarachelija 75, Simeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

/Šomurodov 80 - Gjasi 45, Kolombo 61/

Ponedeljak

18.30: (2,20) Kaljari (3,45) Komo (3,60)

20.45: (5,00) Verona (3,50) Juventus (1,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara