(©Reuters)
(©Reuters)

Bode stiže ranije da se privikne na beogradsku vrelinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 08:08

Norvežani od ponedeljka u Beogradu

Fudbaleri Bode Glimta dolaze u Beograd sa namerom da svom klubu obezbede prvo učešće u Ligi šampiona. Deo posla uspešno su odradili, pošto su kao domaćini savladali Crvenu zvezdu sa 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija. Revanš je u sredu na stadionu "Rajko Mitić" od 21.00, a kako ništa ne bi prepuštali slučaju, Norvežani će već danas doputovati u Beograd, saznaje Mozzart Sport.

S obzirom na veliku temperaturnu razliku u našoj zemlji i na severu Evrope, Skandinavci žele da se što bolje aklimatizuju na uslove u kojima će utakmica biti igrana. Nije to ništa čudno, iako je praksa da se putuje dan pre utakmice umeju klubovi da porane, pa i da dođu na sam dan duela.

Izabrane vesti

Bodeovi igrači će trenirati u jutarnjim časovima u svom sportskom centru, nakon čega kreću put Beograda. U ponedeljak neće ponovo izlaziti na teren, dok će travu stadiona "Rajko Mitić" imati prilike da osete u utorak uveče na zvaničnom treningu pred utakmicu.

Tropska vrelina koja je ovog leta u Srbiji dosta se razlikuje od, za nas, jesenjih vremenskih uslova u Norveškoj. Tamo je prvi meč odigran po oblačnom i kišovitom danu, na temperaturi ispod 15 stepeni, dok se u Beogradu za sredu predviđa 33 stepena tokom dana, a 29 u terminu utakmice.

Pored toplog i sparnog vremena na koje su već navikli, prednost crveno-belih trebalo bi da bude i teren većih dimenzija od onog na kom igra Bode. Ne sme se zanemariti i uticaj atmosfere, odnosno očekivanih 50.000 navijača Crvene zvezde, što je daleko više nego što norveški šampion ima na svom stadionu kapaciteta oko 8.000 mesta, na kojem je prosečna starost gledalaca 55 godina.

Imaće i Norvežani određenu podršku na Marakani, pošto im je na raspolaganju 2.500 ulaznica za sektor na južnoj tribini, do zapadne, a po ceni 1.200 dinara. Teško, ipak, da će gosti popuniti taj sektor iako je reč o istorijskoj utakmici za njihov klub.



tagovi

FK Crvena zvezdaBode Glimtkvalifikacije za Ligu šampionaplej-of za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara