(Reuters)
(Reuters)

Poželeo Nejmar da se vrati u Barselonu, ali ga Nou Kamp opet videti neće

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 11:17

Hansi Flik odbio ideju da sarađuje sa Brazilcem

Možda su mu dojadili Arapi, iako su ga optočili zlatom. Možda stvarno voli Barselonu, kao što priča, ali biće i da voli novac malo više. A možda je jednostavno Nejmar video kako je Ilkaj Gundogan rešio status, pa je pokušao isto.

Gundogan je brzopotezno, čim je shvatio da nije u planovima Hansija Flika, kontaktirao Mančester Siti i po ubrzanom postupku obnovio saradnju sa Pepom Gvardiolom. Sličnom scenariju se nadao Brazilac iz Al Hilala, poželeo da se vrati u Kataloniju, međutim, isprečio se sud trenera u vidu dva slova – ne.

Izabrane vesti

Nejmar je prema vestima Đerara Romera, novinara bliskog Barseloni, sam sebe ponudio predsedniku Đoanu Laporti, rešen da opet zaigra za klub koji je napustio 2017. kad je potpisao za Pari Sen Žermen. Kad je Laporta ideju predstavio novom trenuru Nemac je bio jasan u poruci da mu 32-godišnji as nije potreban.

Utemeljenje je pronađeno u činjenici da je Barsa išla na podmlađivanje kadra u aktuelnom prelaznom roku, te je od Đirone kupila 22-godišnjeg Pau Viktora, a iz Lajpciga se kući vratio četiri godine stariji Dani Olmo, u punoj snazi, ovenčan titulom prvaka Evrope na nedavnom Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Pride, finansijski, Katalonci ni u jednoj varijanti ne bi mogli da isprate zahteve Nejmara, čak i da on smanji prohteve, jer dosad nisu ni regostrovali Olma, usled pravila o finansijskom fer-pleju za klubove La lige.

Idemo dalje: potreba za još jednim ofanzivcem postoji. Zato je Barselona jurila Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbaa i stidljivo probala da iz Milana dovede Rafaela Leaa. Tu je šansu video Nejmar, ali je ideja sasečena od strane novog stručnog štaba i pre nego što se diskutovalo o novcu.

Još nešto je ograničavajući faktor za Nejmara. Tek je letos zalečio tešku povredu kolena zbog koje je propustio maltene kompletnu miunulu sezonu. Odigrao je samo pet utakmica za Al Hilal pre bolovanja, onda putovao u Brazil i malo se provodio, a nije baš da se takvo ponašanje dopada Hansiju Fliku.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaNejmarAl HilalAl HilalPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara