Trinkijeri video Amere koji padaju: Da je Dobrić pogodio onu trojku...

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 11:36

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri pomno je pratio dešavanja na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre u Parizu su odavno završene. Pred nama je početak klupskih košarkaških sezona, ali meč između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država se i dalje prepričava. Imali su izabranici Svetislava Pešića Drim tim na kolenima, ali na kraju je presudio Stef Kari, ali i neki drugi faktori. Sve ovo prokomentarisao je nekadašnji trener Partizan Andrea Trinkijeri koji započinje svoju drugu sezonu na klupi Žalgirisa,

Izabrane vesti

"Neverovatan turnir. Eliminacione utakmice su bile na fantastičnom nivou. Amerika umalo nije uspela, ali su na kraju bili ipak bolji i došli do zlata".

Utakmica koja je ostavila poseban utisak je polufinale protiv Srbije.

"Jedan posed lopte i jedan manje Stef Kari na terenu", slikovito će Trinkijeri.

"Otvorena trojka Ognjena Dobrića, da je pogodio, Srbija bi imala veliku prednost. Onda se pojavio Kari koji je jedinstven igrač".

Ubrzo se tema razgovora prebacila na Litvaniju i Žalgiris. Trinkijeri će sada imati priliku da oformi ekipu po svom ukusu.

"Glavni cilj je da budemo konkurentni. Da se borimo. Prošle sezone nismo bili dovoljno dobri, sada želimo da budemo među 10 najboljih i da se borimo kao tim".

Naravno tako nešto neće biti lako.

"Evroliga je monstruozno takmičenje. Svake godine je sve teže. Svake godine sve je više jakih timova. Želim samo da geldam Žalgiris kako bismo se ojačali. Pokušaćemo da budemo kreativni".

Baš ta kreativnos i harizma je nešto što krasi Trinkijerija koji sada ističe da su potrebne zanimljive priče izvan terena kako bi se populatnost Evrolige još više podigla.

"Utakmice su tu, gledaju se. Dvorane su pune. Potrebne su nam zanimljive priče i stvari za društvene mreže koje će postati viralne", dodaje Trinkijeri.


tagovi

Andrea Trinkijerikk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara