Najbolji tim šestog kola Mozzart Bet Superlige: Kad večitih nema, Radnički kolo vodi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 11:52

Čak šestorica fudbalera kragujevačkog kluba u idealnih 11

Tri najbolja srpska kluba iz protekle sezone odmarala su zbog obaveza u Evropi, pa su drugi dobili šansu da se proslave. I dok su Vojvodina i Čukarički podbacili, kragujevački Radnički je šansu oberučke prihvatio i uz pomoć OFK Beograda – jer za tango je potrebno dvoje – srpskim ljubiteljima bubamare priredio istinsku poslasticu.

Rezultatom 5:3 Radnički 1923 je stigao do tek druge pobede u sezoni, ali nas je podsetio na atraktivan fudbal kakav je igrao prošle godine. I pride sebi obezbedio čak šest mesta u najboljem timu šestog kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Mehmed Ćosić, Besim Šerbečić, Tomislav Dadić, Milan Aleksić, Bogdan Mirčetić i Luaj Ben Hasin, koji je ujedno poneo i zvanje igrača kola. No, o tome u odvojenom tekstu, da se sada vratimo na tim kola.

U odsustvu igrača Crvene zvezde, Partizana i TSC-a, idealni tim se – zacrveneo. Jer na golu je Strahinja Manojlović, koji je odbranama dozvolio niškom Radničkom da upišu pobedu protiv Železničara. U poslednjoj liniji je i štoper Napretka Stefan Bukorac, koji je ne samo držao napadače Vojvodine daleko od svog gola no je na kraju i asistirao Marku Šariću za pogodak u šestom minutu sudijske nadoknade i iznenađujući trijumf Čarapana nasred “Karađorđa“.

Istakao se i dvojac IMT-a, Nikola Krstić je bio dvostruki strelac na gostovanju na Ubu, a drugi gol je postigao baš na asistenciju Aleksandra Lutovca, drugog člana novobeogradskog tandema u idealnih 11.

Na kraju, u samom špicu, iskusni Uroš Ljubomirac čija su dva pogotka presudila Čukaričkom na užičkom stadionu “Radomir Antić“ na kome je Mladost domaćin dok se ne sredi teren u Lučanima. Da nije bilo tih osam golova u Zaječaru, verovatno bi Ljubomirac i poneo epitet igrača kola, ovako...

Idealni tim šestog kola Mozzart Bet Superlige (4-2-3-1): Manojlović 7,5 (Radnički Niš)  – Ćosić 7 (Radnički 1923), Šerbečić (Radniči 1923), Bukorac 7 (Napredak), Dadić 7 (Radnički 1923) – Aleksić 7 (Radnički 1923), Krstić 7,5 (IMT) - Mirčetić 7,5 (Radnčki 1923), Ben Hasin 8 (Radnički 1923), Lutovac 7,5 (IMT) – Ljubomirac 7,5 (Mladost).




tagovi

Stefan BukoracBesim ŠerbečićMehmed ĆosićStrahinja ManojlovićTomislav DadićMilan AleksićNikola KrstićBogdan MirčetićLuaj ben HasinAleksandar LutovacUroš LjubomiracTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara