Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal se opet raspao u Torinu i stoji na pragu eliminacije sa turnira koji nikada nije osvojio

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 16:04

Posle poraza od Tejlora Frica, drugi teniser sveta poklekao i protiv Feliksa Ože Aljasima

Nikada Rafael Nadal nije osvojio završni masters, taj trofej nedostaje mu u prebogatoj kolekciji, ali kako stvari stoje ni ova godina neće biti drugačija i sve su manje šanse da će se po tom pitanju išta promeniti. Nakon što ga je u prvom kolu Zelene grupe počistio Amerikanac Tejlor Fric, Rafina igra se raspala i protiv Feliksa Ože Aljasima. Neprepoznatljiv tenis jednog od najboljih svih vremena prerastao je u poraz za manje od dva sata na terenu - 0:2 (3:6, 4:6).

Teoretski, Nadal ima šansu da prođe u polufinale, a jedan jedini scenario ostavlja ga u igri za polufinale. Da Tajlor Fric večeras što ubedljivije u dva seta pobedi Kaspera Ruda, pa da u trećem kolu Fric takođe ubedljivo sa 2:0 tuče Ože Aljasima, a Nadal počisti sa terena upravo Ruda. Aljasim je ovom pobedom sebi otvorio šansu i za prvu poziciju u grupi, ali uslov koji mora da ispuni jeste da savlada Frica u za dva dana.

Izabrane vesti

Promašivao je Nadal iz nekih rutinskih pozicija, čak 58 servisa mu je bilo neophodno da upiše prvi i jedini as na današnjem meču, imao je nesvakidašnje mali broj vinera (13) i dozvolio je rivalu da se za sve pita. Čak i kada bi uspeo da ga pritisne i dođe do ne tako čestih brejk lopti, Kanađanin je pronalazio neodbranjive servise u svom arsenalu.

I pritom, jedna neverovatna konstatacija. Ni protiv Frica, ni protiv Ože Aljasima Rafa nije uspeo da dođe do brejka. Priznao je da mu je protiv Amerikanca nedostajalo samopouzdanja, a deluje da mu je i ovog popodneva manjkalo vere u sebe, u kvalitet sopstvenih udaraca.

Ulog je bio takav da je Španac trebalo da puca od motivacije pošto se osim za pehar koji nije osvajao borio i za prvo mesto na ATP listi. Teoretski, ako bi osvojio turnir na kojem ga u životu trenutno drže ishodi ostalih mečeva u grupi, preskočio bi zemljaka Karlosa Alkaras i ponovo postao svetski broj jedan. Ali kako stvari stoje, to se neće dogoditi.

Besprekorno je Ože Aljasim servirao u prvom setu, osvojio 18 od 19 poena na ubačeni prvi servis, u sedmom gemu spasao dve brejk lopte, a u naredno oduzeo servis rivalu i vrlo brzo osvojio prvi set. U narednom je napravio brejk već u trećem gemu, do kraja se suočavao sa ukupno tri brejk lopte, ali je svaki put osujetio Španca u nameri da se vrati.

Teški trenuci za Nadala koji će posle meča Kaspera Ruda i Tejlora Frica s početkom od 21.00 znati kakva mu je dalja sudbina.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara