Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Alkaras bez mnogo muke preko Vukića, Medvedev morao da sačeka na potvrdu trijumfa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 19:03

Od sledećeg kola kreću ozbiljniji izazovi

Karlos Alkaras je i drugi meč na ovogodišnjem Vimbldonu završio bez izgubljenog seta. Ništa manje nije se ni očekivalo od branioca titule u drugom kolu protiv Australijanca Aleksandra Vukića, koga je nadigrao sa 7:6, 6:2, 6:2.

Španac je odigrao vrlo dobar meč uprkos nešto sporijem ulasku u prvi set. Lako je napravio prednost od tri gema (5:2) ali se posle sedmog gema prosto ugasio. Vukić je uspeo ne samo da stigne Alkarasa, već je vezao četiri gema, posle čega je bio nadomak senzacionalnog uzimanja seta.

Izabrane vesti

Alkaras je uspeo brzo da vrati fokus na igru i tada je na površinu isplivala realna razlika u klasi. Kada je slomio Vukića, više nije bilo povratka u neizvesnost, već je samo bilo pitanje koliko će Australijanac da uzme gemova do kraja. U druga dva seta Karlos je potpuno dominirao, Vukić je u uspeo da osvoji svega po dva gema i to je bilo to. Alkaras je sa tri osvojena seta (7:6,6:2,6:2) uspeo da ode u treće kolo Vimbldona gde ga očekuje Amerikanac Frensis Tijafo.

Danil Medvedev je u drugom kolu morao da se pomuči kako bi ostvario trijumf. Na kraju je, posle tri i po sata nadmudrivanja dobio Aleksandrea Milera sa 6(3);7, 7:6(4), 6:4, 7:5. Prvi set je Rusu izmakao iz ruku, uspeo je da osvoji prvi gem ali mu je Francuz bio za petama, pratio ga je je skroz do ivice seta gde je bilo nerešeno (6:6), a taj brejk je potpuno pripao Mileru. Na njegovu žalost to je jedini set koji je uspeo da uzme, Medvedev mu u drugom setu preotima novi taj-brejk i izjednačava. Trenutni broj pet na ATP listi ozbiljno je shvatio treći set i uzeo prva tri gema. Miler je uspeo da stigne (4:4) ali Rus je sa nova dva osvojena gema zapečatio prednost. Medvedev je pobedu potvrdio u četvrom setu (7:5) a u sledećem kolu sastaće se sa bolim iz duela...

Medvedevu će u narednoj fazi rival biti bolji iz meča Kineza Žižen Žang i Nemca Jana Lenarda Štrufa.


tagovi

Danil MedvedevKarlos AlkarasVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara