(Starsport)
(Starsport)

Orlovi uspešni na prvoj probi: Plavšić i Milutinov dominirali pod košem, Jokić radio "ono" svoje

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 00:08

Pešićevi momci u Areni iza zatvorenih vrata savladali Holandiju sa 90:74

Prva provera je prošla uspešno. I više nego uspešno. Košarkaška reprezentacija Srbije je "iza zatvorenih vrata" savladala selekciju Holandije sa 90:74 (19:17, 30:22, 24:12, 17:23) u prijateljskom okršaju odigranom u beogradskoj Areni u okviru priprema za nastup na Olimpijskim igrama koje za njih počinju za 22 dana.

Iako utakmica nije bila dostupna za javnost, glas koji je stigao do Mozzart sporta jeste da su Pešićevi puleni u laganom ritmu dominirali celim tokom. Bilo je tu mnogo različitih napadačkih akcija koje su se isprobavale pa je otud naš tim imao neuobičajeno mnogo izgubljenih lopti (15). Međutim, toliko su bili ubedljivi da su mogli da postignu koš praktično kako i kada su želeli.

Izabrane vesti

Pogotovo je upečatljiv utisak pružio debitant Uroš Plavšić koji je duel okončao sa 19 poena (7/10 šut iz igre) i šest skokova, dok ga je u stopu pratio Nikola Milutinov koji je bio na stoprocentnom učinku (8/8) pomoću kojeg je stigao do 17 poena. Sem njih dvojice, dvocifren je bio još samo Ognjen Dobrić sa 11 poena. Kapiten Bogdan Bogdanović je za 26 minuta (odigrao najviše od svih) ubacio šest poena i pride imao isto toliko dodavanja, dok se Nikola Jokić za 20 minuta samo jednom upisao u strelce, ali je zato podelio čak deset asistencija i uhvatio devet lopti. U svom fazonu.

U igru nisu ulazili Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić i Aleksa Radanov, dok je još uvek roviti Nikola Jović bio van protokola. Jedino se Marko Gudurić nije upisao u strelce, ali je na parketu bio samo nešto više od dva minuta.

Kod Holanđana za koje treba istaći da su igrali sa trećim timom, najefikasnji je bio Kej Van den Vurst sa 18 poena.

Sledeći meč je Srbija trebala da odigra u nedelju sa Turskom, ali od toga neće biti ništa zato što Turci imaju mnogo problema sa povredama. Otud će na megdan ponovo izaći Holanđani, pa će i ovog puta mesto odigravanja susreta biti Beogradska arena. Međutim, ni ovaj meč neće biti otvoren za javnost.

Potom predstoji put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula, na ceremoniji povlačenja dresa Tonija Parkera. Odatle ekipa putuje za Abu Dabi gde će 16. i 17. jula imati još dve jako ozbiljne provere sa Australijom i SAD. Ekipa se zatim vraća u Beograd, gde će odigrati još jednu do dve kontrolne utakmice do puta za Lil 24. jula. Prvi meč grupne faze je sa Amerikancima 28. jula.


tagovi

košarkaška reprezentacijapripremekontrolna utakmicastara pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara