Džud Belingem pada pri najmanjem kontaktu (©Reuters)
Džud Belingem pada pri najmanjem kontaktu (©Reuters)

Drskost Belingema i ružni maniri: Ne treba ti to, Džud (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 19:46

Sramno ponašanje na Evropskom prvenstvu

Oduševljavao se fudbalski svet Džudom Belingemom, imao je i zbog čega. Pojava, stav, plenio je igrom. Sada ima razloga i da kudi. Na stranu ono majstorstvo za produžetak. To i nije upitno.

Najveća zvezda reprezentacije Engleske sramno se ponaša na Evropskom prvenstvo. Bezobrazlucima nema kraja, sa crvenim kartonom koketira i komotno je mogao da ga dobije protiv Slovaka. Blagonaklon je bio turski sudija Halil Umut Meler.

Izabrane vesti

Sredinom prvog poluvremena je zaradio žuti karton zbog oštrog starta, evidentno je bilo i da podiže koleno, namera je postojala. Vidno je bio nervozan, a u nastavku je pokušao da inscenira penal. Čim je osetio blagi kontakt – srušio se.

Juraj Kucka mu jeste bio na leđima, međutim, ni govora o najstrožoj kazni. A, ni novog kartona, koji bi povukao isključenje, za Džuda Belingema.

Ni po jada da je samo pokušao da nasamari glavnog rabitra. Ne bi bio ni prvi, ni poslednji. Ali, kompletan utisak koji odaje as Real Madrida i kandidat za Zlatnu loptu je, najblaže rečeno, nerpihvatljivo.

Konstantno gestikulira, i to traje od početka šampionata. Neprestano je u razgovoru sa sudijama, a niko osim kapitena ne bi smeo da prigovara. Na sve to je upozoravao i Vejn Runi. Ikona Gordog Albiona je podsetio na Mundijal 2006. godine pre koji dan, setio se kako je on pocrveneo protiv Portugalije.

“Džud je dobro počeo prvu utakmicu, ali sam siguran da bi i sam za naredne dve rekao da nije bio na najvišem nivou. Ako mene pitate, izgledao je veoma frustrirano. Bio sam u njegovoj koži, u poziciji u kojoj se sada nalazi, videli ste kako diže ruke u vazduh”, kazao Runi i dodao:

“On daje sve od sebe, 100 odsto, mislim da to nije problem. Želi da njegovi saigrači više pruže, traži to od njih, mislim da to pokušava da uradi. Ne želimo da se sve završi”.

Džud Belingem i Halil Umut Meler (©Reuters)Džud Belingem i Halil Umut Meler (©Reuters)

Nije daleko od toga Džud Belingem.

Niz poteza koji nisu viđeni za celu sezonu u Real Madridu. Potpuno drugačija slika od one kada je u belom dresu Kraljevskog kluba. A, valja se prisetiti i detalja iz prvog meča sa Srbijom kada je grudima nasrnuo na Filipa Kostića. Tražio je okršaj.

Kada ne ide, do izražaja dolazi frustracija…

Majstor, ali je na Evropskom prvenstvu zaboravio na gospodske manire.


tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeDžud Belingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara