Kako su rukavice portugalskog heroja završile u Srbiji...

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 13:20

Mateji Gambiroži na dar

Deca sportske idole pronalaze u najvećim zvezdama. Bilo i biće. Nekad Ronaldo i Mesi, danas Embape, Haland i Belingem, sutra, recimo, Endrik i Lamin Jamal. Nema mesta u tim glavicima za tihe, povučene, ili kako to obično volimo da kažemo - diskretne heroje. Za golmane ponajmanje.

Ali ima i izuzetaka. Jednog takvog imamo u Srbiji. I posve je specifičan. Njegovo srce čak nije ukrala neka od golmanskih superzvezda poput Manuela Nojera, Điđa Donarume, Mark Andre Ter Štegena, Tiba Kurtoe ili Andrea Onane. Nego do juče ne toliko eksponirani čuvar mreže Porta Diogo Kosta (24).

Izabrane vesti

Specijalista za penale sinoć je postao heroj Portugalije, obradovao čitavu naciju, a među svim tim Portugalcima i jednog talentovanog kolegu iz Beograda. Mateja Gambiroža rođen je 2011. godine, brani za Školu fudbala Olimpik i od oca je kao poklon za 13. rođendan dobio put na veliki derbi Porto - Benfika, 3. marta ove godine.

Zmajevi su samleli velikog rivala u tom susretu sa 5:0, a mali Mateja je poželeo da mu se idol potpiše na rukavice koje je poneo sa sobom. Misija ozbiljno zahtevna... Potegnute su tom prilikom razne veze i vezice, a srpski as Marko Grujić učinio je da san postane java. Obavestio je Dioga Kostu da će na stadionu biti dečak iz Srbije kojem je on idol. Pored golmanskem, pokazao je Diogo i ljudsku veličinu u tom trenutku.

Izašao je svlačionice i službenih prostorija posle velikog derbija, raspitao se, pronašao dečaka i darovao mu svoje rukavice u kojima je branio te večeri. Sa sve potpisom.

Za Mateju Gambirožu 3. mart '24. ostaje kao duborez u pamćenju. Pogotovo nakon sinoćne predstave.

A rukavice portugalskog heroja verovatno zauvek u Srbiji...


tagovi

Diogo KostaEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara