(©Reuters)
(©Reuters)

Kaži „Panama“ ako se uplašiš od Srba

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.06.24. | 13:43

Englezi imaju sigurnosnu reč dobijenu od nemačke policije

Došla su neka čudna vremena kada Engleze plaše – srpskim huliganima. I to orgijanje po ostrvskim medijima traje već dobre dve nedelje. Uporno tvrde kako će iz Srbije pohrliti horde navijača gladnih tuča sa Englezima.

Izgleda da su Ostrvljani uspeli da ubede i nemačku policiju u to. Jer, kako piše engleski „Telegraf“, njihovi sunarodnici koji su krenuli put Gelzenkirhena, gde će sutra veče Albion igrati protiv Srbije prvi meč na Evropskom prvenstvu, dobili su – sigurnosnu reč.

Izabrane vesti

„Telegraf“ piše:

„Navijači koji se osete nesigurno ili ugroženo pred meč sa Srbijom, dovoljno je da policajcu ili članu obezbeđenja na stadionu kaže reč „Panama“. Organizatori su prihvatili da to bude sigurnosna reč za nedeljnu utakmicu, kada bi moglo da dođe do velikih nereda uoči meča.

Čuvari reda koji čuju reč „Panama“ imaju obavezu da reaguju momentalno, da zaštite ugroženu osobu ili da aktiviraju „Panama tim“ koji je treniran za krizne situacije, za nenasilnu komunikaciju i za deeskalaciju“, piše britanski list.

Do sada je uvek bilo da se domaćini plaše engleskih huligana i da su se pravile mere zaštite od njih. Čudna neka vremena...


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara