Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Da je Lukaku pucao na Tupaka Šakura sad bi on slavio 53. rođendan

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 12:03

Napadač Belgije opet predmet sprdnje po društvenim mrežama

Prvo veliko iznenađenje Evropskog prvenstva. Belgija je izgubila od Slovačke i zabrinula navijače koji su se već odvikli od ambicija za najvišim plasmanom. Ali ovo baš nisu očekivali. Mada su možda i mogli da naslute? Jer nije baš da je Romelu Lukaku prvi put predmet duhovitih opaski po društvenim mrežama.

Izabrane vesti

Da je Lukaku pucao na Tupaka Šakura on bi danas još bio živ“, jedna je od popularnijih montaža koja za cilj ima ismevanje korpulentnog špica.

I mada se možda nekad i preteruje, sam Lukaku im je dao povod. Mada ni ostatak ekipe nije blistao. Neverovatno zvuči podatak da Belgija nije iskoristila nijedan od poslednjih 47 šuteva u gol na dva velika takmičenja, pošto na Mundijalu u Kataru nisu zatresli mrežu Maroka i Hrvatske – zbog čega su ispali u grupi – a sada evo ni Slovačke.

Jesu svi promašivali, ali – niko kao Lukaku. Gol mašina iz Mančestera i Intera, koja je u ovim klubovima kombinovano postigla 120 golova, potpuno se poslednjih godina, pogotovo u dresu državnog tima, ugasila.

Kada se pogleda njegovo drugo poluvreme protiv Hrvatske te prvo protiv Slovačke, Belgijanac je imao 26 dodira sa loptom, šest šuteva, šest veliki promašenih šansi za 99 minuta na terenu i - nijedan gol. Statistika očekivanih golova, koja ljubiteljima fudbala i nije najomiljenija, kaže da je Lukaku trebalo da postigne najmanje dva (2,32 xG). Još jednom: nije dao nijedan. Iako se stiče utisak da bi u takvim pozicijama i bilo koji čitalac ovog portala umuvao barem jednu loptu u mrežu. Setite se samo šta je sve promašivao protiv Hrvatske.

Nije ni sreća bila na strani Lukakua na otvaranju Evropskog prvenstva. I kada je uspeo da loptu konačno ubaci u mrežu, VAR tehnologija mu je na ovom meču dva puta poništila pogodak.

Ni selektor reprezentacije Beligije, Domeniko Tedesko ipak nije svaljivao krivicu na pojedince.

“Imali smo mnogo šansi, pritiskali smo čitavih 90 minuta. Lukaku je jak, mentalno jak. Želim da budem pošten gubitnik i verujem sudijama kada su u pitanju poništeni golovi“, zaključio je Tedesko.

Lepo s njegove strane, ali ostaje pitanje da li će Lukaku uspeti da vrati samopouzdanje i konačno podseti na centarfora pred kojim je drhtala Evropa?



tagovi

Romelu LukakuEURO 2024Fudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara