Veljko Popović (©Starsport)
Veljko Popović (©Starsport)

Partizanu triler u Banatu, Popović za maksimalnih 4 od 4

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 21:01

Crno-beli u derbiju četvrtog kola Super rukometne lige pobedili pančevački Dinamo u gostima sa 28:27 (14:13) i ostali na čelu tabele sa osam bodova

Žestok otpor Pančevaca favorizovanom Partizanu, ali u trileru u Banatskom Karlovcu (dvorana Strelište se renovira), crno-beli su slavili sa 28:27 (15:14) i ostali jedini sa maksimalnim učinkom posle četiri kola u Super rukometnoj ligi Srbije.

Tim Nikole Janevskog namučio je Beograđane, sjajna su bila krila Marko Perović i Uroš Kolundžić, kao i veteran na golu Milan Kosanović. Na nešto više od minut do kraja igrač utakmice Veljko Popović je postigao, ispostavilo se, ključni gol za goste iz Humske za 28:27.

Izabrane vesti

Imali su domaćini poslednji napad, ali posle tajm-auta izgubili su loptu, ostalo je manje od pola minuta, pokušali su rukometaši Dinama da presingom osvoje lopte, ali nisu uspeli. U najslabijem izdanju u ovom šampionatu, tim Đorđa Ćirkovića je iščupao trijumf, dok je Pančevcima ovo drugi vezani poraz.

Nedelja, 18.00: (4,00) Gumersbah (8,00) Flensburg (1,35)

Na startu drugog poluvremena injekciju samopouzdanja Pančevciam doneo je iskusni čuvar mreže Milan Kosanović, odbranio je dva sedmerca, Nikoli Crnoglavcu i Marku Vasića. Dinamo je poveo sa 20:18, ali su se onda trgli gosti. Pravi klub iz Humske seriju 7:1, vodio je sa 25:21. U tim trenucima je raspucano bilo desno krilo Lazar Anđelković sa tri brza gola. Činilo se da je slomljen otpor domaćina, ali...

Posle crvenog kartona za Ivan Mićića, kriza crno-belih u napadu. Dinamo pravi seriju 4:0, izjednačuje – 25:25, uvodi meč u triler završnicu, ali stvar u svoje ruke je preuzeo srednji bek Veljko Popović koji donosi dva boda svom timu.

Partizan je i na ovom meču bio bez pomoći kapitena, povređenog Nikole Zečevića, dok nije bilo u timu ni levog krila, Makedonca Bojana Madževskog. Do ovog meča najbolji igrač Partizana Nikola Crnoglavac nije imao svoj dan, promašio je i dva sedmerca, ali tu je bio pribrani Popović koji je bio najbolji igrač meča sa sedam golova. Krila Mladen Šotić i Lazar Anđelković su bila bez promašaja, Šotić sa pet, a Anđelković sa četiri pogotka. Četiri gola dao je i Ivan Mićić (dva sa linije sedam metara), dok je tri delo Nemanje Obradovića. Crnoglavac je šutirao devet puta, a samo dva je pogodio.

Golmani Partizana su imali skroman učinak, Luka Arsenić četiri intervencije, a Iranac Said Heidarirad jednu. Kod Pančevaca Marko Perović je postigao sedam golvoa, Boško Stanisavljević pet, a Uroš Kolundžić četiri. Po tri pogotka delo su Lea Feješa i kapitena Nikole Stamenkovića. Odličan na golu bio je Milan Kosanović sa 10 odbrana, od toga tri penala.

Do ovog kola neporaženi Radnički neočekivano je poklekao u Kragujevcu od Jugovića - 28:31. Blistali su bekovi Kaćana Simo Šijan sa osam i Branko Tomić sa sedam golova, dok je Kosta Dizdar sakupio čak 16 odbrana. Dušan Medić sa sedam i Miloš Barudžić i Stefan Stanojev sa po šest pogodaka su bili najbolji kod domaćina.

Metaloplastika je posle dva poraza konačno slavila, lako u Šapcu protiv Vranja sa 34:21. Darko Arsić je sakupio čak 22 odbrane, Mateja Dodić se osam puta upisao u strelce (5/5 sa sedam metara), dok je Borivoje Đukić dao pet pogodaka. Kod tima Đorđa Teodorovića, po pet puta su mrežu vicešampiona Srbije zatresli Zdravko Dragojević i Bogdan Utvić, dok je veteran na golu Dejan Zlatanović sakupio osam odbrana.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 4. KOLO

Petak

Dubočica – Vojvodina 29:38 (12:23)

Rudar Kostolac – Crvena zvezda 29:35 (12:18)

Obilić – Kolubara 33:24 (16:11)

Subota

Radnički Kragujevac – Jugović 28:31 (17:14)

Metaloplastika – Vranje 34:21 (14:10)

Dinamo Pančevo – Partizan 27:28 (14:15)



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoRukometna superligaMetaloplastikaVeljko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara