Pao prvi potpis i u Zvezdinom taboru: Rusu Lukjanenku crveno-beli ključevi igre

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.08.24. | 08:12

Šampion pronašao zamenu za Nikolu Petrovića

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su prošle sezone titulu pobedom nad Partizanom, a uoči nove osvežili su i sastav na poziciji tehničara.

Kako je posle velikog uspeha startni dizač Nikola Petrović otišao put Rumunije, u redove Steaue, čelnici kluba reagovali su i doveli adekvatnu zamenu. Zanimljivo je da je ovoga puta izbor pao na stranca, pa je novi igrač crveno – belih Rus Ivan Lukjanenko.

Izabrane vesti

Lukjanenko će dolaskom u Srbiju započeti i svoje inostrano bitisanje, pošto je dosadašnju karijeru gradio u otadžbini. Prvi profesionalni angažman imao je u Lokomotivi, dok je u međuvremenu branio boje Kuzbasa, Vladimira, Dinama (LO), Surguta i Novokujbiševska.

Pred 28-godišnjim odbojkašem nisu samo izazovi na domaćoj, već i na inostranoj sceni. Podsećanja radi, Crvena zvezda se u poslednjem momentu prijavila za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ekipa sa Marakane krenuće od prvog kola, a u toj fazi takmičenja odmeriće snage protiv prvoplasiranog tima iz preliminarne runde u kojoj će snage odmeriti prvaci Kipra, Letonije i Ukrajine.

Piše: Uroš SENENIĆ



tagovi

OK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara